Publisert: 17. august 2011
Rusmidler
Odd Volden trekker frem at mens man i Norge på nittitallet fikk inntrykk av at metadon var noe nytt, så var det i bruk i USA allerede på 1960-tallet. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.no.

Blogger om metadon

Blogger om metadon

NAPHA-blogger Odd Volden skriver om ny forskning som viser at flere holder seg friske med metadon.

-Medisiner løser sjelden alt, i hvert fall ikke på psykisk helsefeltet. Men 9. august i år melder Aftenposten at flere holder seg friske med metadon, skriver Volden i et nytt blogginnlegg.

Ny forskning

Han omtaler en ny forskningsrapport fra Senter for rus- og avhengighetsforskning (Seraf) ved Universitetet i Oslo.

-Overdoser er redusert med 64 prosent. Akutte rusrelaterte sykdomstilfeller ble redusert med 76 prosent under behandling, sammenliknet med før behandling. Komplikasjoner i forbindelse med sprøytebruk ble redusert med 83 prosent, påpeker han.

Brukt på 60-tallet

Volden trekker frem at mens man i Norge på nittitallet fikk inntrykk av at metadon var noe nytt, så står det i en biografi om Chet Baker at han gikk på metadon i USA allerede på 1960-tallet.

-Hvorfor jeg bet meg merke i det? Jo, fordi man av debatten i Norge på nittitallet fikk inntrykk av at metadon var noe man nettopp hadde funnet opp, og som man ikke visste noen ting om, og som det ville være fullstendig hasardiøst å begynne med. Og så hadde altså dette vært brukt i behandling tredve år tidligere, i et land som de fleste av oss, i hvert fall den gang, regnet som forholdsvis sivilisert, skriver Odd Volden.

BLOGGER OM METADON: Odd Volden.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen