Publisert: 15. mai 2013
John Cutcliffe
JANUSANSIKT: John Cutcliffe brukte den romerske guden Janus´ doble ansikt som bilde på spenningen mellom det tradisjonelle medisinske og biologiske fokuset innen psykisk helsehjelp, og det nyere arbeidet som legger mer vekt på brukernes sosiale nettverk, ønsker og håp. FOTO: Roald Lund Fleiner/NAPHA.

-Relasjoner og respekt viktigere enn medisiner

-Relasjoner og respekt viktigere enn medisiner

-Altfor mange steder i verden består psykisk helsehjelp av tilbud om medisiner. Forskning blant brukere viser veldig klart at det er respekt, verdighet og relasjon til terapeuten og øvrig nettverk som betyr mest for dem, sier den engelske professoren John Cutcliffe.

JOHN CUTCLIFFE
  • Professor i psykiatrisk sykepleie ved Universitetet i Maine (USA), Universitetet i Ulster (Sorbritannia), Universitetet i Malta og i Coimbra i Portugal.
  • Har jobbet som psykiatrisk sykepleier i England.
  • Forsker på håp, selvmord, aggresjon og klinisk veiledning.
  • Ble i 2004 utnevnt til leder for et kanadisk forskningssenter innen suicidologi.
  • Har publisert over 170 artikler og kapitler, 10 bøker og over 70 abstrakter til konferanser. Hans arbeider er oversatt til tysk, kinesisk, nederlandsk, spansk, japansk og portugisisk.
SAVNET BESKRIVELSE AV VANSKELIGE GRENSETILFELLER: Psykiatrisk sykepleier Veronica Lockertsen. FOTO: Roald Lund Fleiner/NAPHA.

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen