Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 41, 2020

Siste nytt

Verdensdagen, eldre mann
Verdensdagen med temaet Spør mer 10. oktober arrangeres Verdensdagen for psykisk helse. I år er tema «Spør mer». – Alle har behov for å bli sett. Å vise interesse for folk rundt oss kan ha en positiv effekt på andres psykiske helse, sier Le Hang Duong som er nasjonal kampanjeleder.
Forslag til Statsbudsjett for 2021 lagt frem 7. oktober 2020
Forebygging av selvmord løftes i Statsbudsjettet 2021 Økte og nye bevilgninger også til IPS, FACT Ung og forebygging av vold og overgrep mot barn. Vi har sett på noe av det Regjeringen vektlegger innenfor psykisk helsefeltet i neste års statsbudsjett.
Siri Bjaarstad (t.v.), Michael Li Stene og Ann Marit Longva
Nytt nasjonalt pilotprosjekt skal styrke studenters livskvalitet -Vi vil finne ut hva som kjennetegner gode studentliv, og basert på det skape, teste og videreutvikle treffsikre tiltak, sier prosjektleder Siri Bjaarstad.
Ellen Hoxmark, leder i NAPHA
Befolkningsundersøkelse om livskvalitet i 2020 Minst fornøyd er arbeidsledige, lavtlønnede, lavt utdannede, samt personer med nedsatt funksjonsevne, psykiske plager og ikke-heteroseksuell identitet.
Stig Herman Nygård, Helsedirektoratet
-Erfaringskonsulentene bryter isen og går foran Behovet for erfaringskonsulenter er økende, og det vil komme flere institusjoner og tjenester som vil ha kompetansen inn. Da er det viktig at arbeidsgivere gir rom for å utvikle rollen, sier seniorrådgiver fra Helsedirektoratet.
Erfaringskonsulent, trives i rollen, planlagt ansettelse
Erfaringskonsulentens rolle – paralleller til psykologer i kommunene  -Mye er gjenkjennelig fra psykologsatsingen og hvordan psykologene opplevde sin situasjon, sier Kjetil Orrem, faglig rådgiver i NAPHA.
Rita Agdal og Kristina Åkerblom på WAPR Norge, 2019
Hvordan skape en god arbeidssituasjon for erfaringskonsulenter? Innsikt fra ny forskning om hvordan erfaringskonsulenter opplever arbeidssituasjonen presenteres på webinar om erfaringskonsulenter 8. oktober. Helsedirektoratet og eksempelkommuner kommer også. Få svar på mye av det du lurer på når du skal ansette og legge til rette for erfaringskompetanse i tjenestene!
Bilde fra innovasjonscamp i Bergen i 2019.
Bli med på digital innovasjonscamp om psykisk helse Helga 16. til 18. oktober går Innovasjonscamp, i regi av Impact Hub Bergen, av stabelen. Her kan du være med på å lete etter innovative løsninger til psykisk helse-feltet. Det er mulig å delta fysisk eller digitalt.