Publisert: 07. januar 2011
Beito 3 (800 x 563)
FOR ALLE: Mestring øker livskvaliteten. Aking, skisport, ridning og svømming er for alle.

Blir tildelt Livsvernprisen 2011

Blir tildelt Livsvernprisen 2011

I 40 år har Beitostølen Helsesportssenter arbeidet med menneskets potensial, uavhengig av funksjonsevne.

- Senteret er både en inspirasjonskilde og et forbilde, mener organisasjonen Menneskeverd, som hvert år deler ut Livsvernprisen.

Beitostølen Helsesportsenter gir et flott tilbud til brukerne, samtidig som de kan inspirere til initiativ i andre kommuner ved å vise at det er mulig å drive inkluderende fellesskap, sier Liv Kjersti Skjeggestad.

Hun er generalsekretær i organisasjonen Menneskeverd.

Skaper håp

Livsvernprisen går til personer, organisasjoner eller institusjoner som har bidratt positivt til å verne om menneskeverdet og skape håp og livsmot hos mennesker i sårbare faser knyttet til begynnelsen eller slutten av livet, eller til personer, organisasjoner eller institusjoner som arbeider for menneskeverdet til funksjonshemmede.

Beitostølen Helsesportsenter viser et forbilledlig engasjement når det gjelder å se muligheter framfor begrensninger, og synliggjør med dette alle menneskers verdi, mener organisasjonen som er spesielt opptatt av mennesket i sårbare faser av livet og at mennesker med ekstra behov skal bli verdsatt.

- Alle mennesker møter utfordringer i løpet av livet, og det er viktig å få frem historier om mennesker som gir håp til andre som har noe å kjempe med, sier Liv Kjersti Skjeggestad.

Mestring

Gjennom visjonen «Aktivitet og deltakelse gjennom livet» ønsker Beitostølen Helsesportsenter å lete etter den enkeltes muligheter, styrke det psykiske gjennom gode mestringsopplevelser, samt prøve å legge forholdene til rette for økt både fysisk og psykisk funksjon i lokalmiljøet.

- Vi er veldig glad for prisen og for å bli verdsatt på denne måten. Det er flott at det vi gjør settes i større sammenheng med livsvern som denne prisen innebærer.  Vi tenker fysisk aktivitet som et virkemiddel til økt livskvalitet. Det er ikke muskelstyrke i seg selv som er viktig, sier Inge Morisbakk, avdelingsleder for FOU og utdanning ved Beitostølen Helsesportsenter.

Tilpasset

Senteret på Beitostølen i Øystre Slidre i Oppland har skiløyper med alle muligheter og tilpasset utstyr til rådighet, to store svømmehaller m/ trening i varmtvann, idrettshall for alt fra ballspill til klatring. Voksne og barn kan få ri prøve ridning og hundekjøring. Treningsrom og fysioterapiaktiviteter er det også der.

- Hensikten med å være her, er at folk skal lære noe de kan bruke i sin egen hverdag. Den helsevirkningen det har, handler ikke bare om de fysiske prestasjonene. De psykiske og de sosiale konsekvensene kan være vel så viktige. Det å mestre sin egen kropp er noe konkret og det har overføringsverdi til mestring generelt, sier Inge Morisbakk.

- Vi tenker helhet og er veldig glad for å bli verdsatt på den måten, sier han.  

Prisen deles ut i Oslo 7. februar, 2011.

AKEBAKKE: Fart nedover akebakkene på Beitostølen Helsesportsenter - uansett funksjonsevne.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen