Publisert: 21. juli 2011
Jente m/ headsett - holder seg for munnen
MANGE DEBATTANTER:

Hvem får uttale seg?

Hvem får uttale seg?

I 3. etappe av Tour de Mental Healt tar blogger Odd Volden for seg sommerens avisdebatter om psykisk helsevern.

Blogger Odd Volden har lagt ut på den lengste etappen i Tour de Mental Health på NAPHAs blogg. I dag konstaterer at hvem som får uttale seg om psykisk helsevern i Norge er blitt et stridstema.

LES: 3. etappe av Tour de Mental Health: Teamarbeid eller idoldyrking?

Psykisk helsevern i media

På vei gjennom sommeren 2011 har Volden registrert de heftige debattene om psykisk helsevern som har foregått i media. Både Morgenbladet og Klassekampen har holdt trykket oppe. 

Uenighet om tvang

- Det er nærmest en sensasjon at psykiatere offentlig viser sin uenighet om det vi med et skråblikk kanskje kan kalle sakramentene i den psykiatriske kultur - medisiner, tvang og påstanden om de utenforståendes manglende meningsberettigelse, skriver Volden.

Han trekker blant annet frem støtten Ragnfrid Kogstad, førsteamanuensis ved Høyskolen i Hedmark, fikk av en psykiater etter at hun uttalte seg kritisk om tvangsmedisinering i et intervju.

Idoldyrking?

Voldens egen Tour de Mental Health har også fått kommentarer i sommer. Etter at Volden skrev innlegget Patricia Deagan i den gule ledertrøya på bloggen i forrige uke, fikk han spørsmål om idoldyrking er blitt viktigere enn teamarbeid blant dem ser psykiske helsetjenester og behandling fra et brukerperspektiv.

Sterke fagfolk og pårørende

I dag trekker han frem flere sterke stemmer - hvilke?

Les vår bloggers fyldige 3. etappe inklusive interessante lenker.

Fikk du ikke med deg 1. etappe og 2. etappe

TOUR DE MENTAL HEALTH: Blogger Odd Volden har kastet seg på sykkelen.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen