Publisert: 26. august 2011
Seksualitet
LITE FOKUS: Undersøkelser har vist at bare omkring 10 prosent av barn og unge med funksjonsnedsettelser har fått informasjon om sine seksuelle muligheter, skriver NAPHA-blogger Odd Volden. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com.

Vil ha fokus på seksualitet

Vil ha fokus på seksualitet

Det er for lite fokus på seksualitet innen psykisk helsefeltet, mener NAPHA-blogger Odd Volden. Han utfordrer blant andre NAPHA til å arrangere en konferanse om temaet.

-Psykiatrien, som er gitt stor makt i forhold til forvaltning av psykisk helse i Norge, forholder seg i for liten grad til menneskelig seksualitet, skriver Odd Volden i sitt blogginnlegg Har mennesker med psykiske lidelser et seksualliv?

Lite informasjon

Volden skriver at undersøkelser har vist at bare omkring 10 prosent av barn og unge med funksjonsnedsettelser har fått informasjon om sine seksuelle muligheter.

Glemt i fagbøker

Han etterlyser at temaet tas opp i fagbøker innen psykisk helse.

-Skal man tro disse bøkene, har for eksempel mennesker med intellektuelle funksjonsnedsettelser (psykisk utviklingshemmede) et seksualliv, mens mennesker med psykiske lidelser ikke har det, skriver Volden.

-Arranger en konferanse

Både NAPHA og erfaringskompetanse.no oppfordres av Volden til å sette fokus på temaet:

-Kom ut av lønnkammeret, kast fikenbladene og arranger en konferanse om seksualitet og psykisk helse. Jeg er sikker på at dere kommer til å bli møtt med stående applaus og lystig bifall.

BLOGGER OM SEKSUALITET: Odd Volden.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen