Brukes legemidler mot psykiske lidelser mer eller mindre i din kommune enn i landet forøvrig? Dette er blant spørsmålene Folkehelseinstituttets nylanserte folkehelseprofiler gir svar på.
Direktør i Folkehelseinstituttet, Geir Stene-Larsen.
Direktør i Folkehelseinstituttet, Geir Stene-Larsen.
10. januar lanserte Folkehelseinstituttet folkehelseprofiler for alle landets 430 kommuner.
Ved å søke på din kommune kan du blant annet finne ut dette:
-Profilene gir hver kommune de store linjene, sier direktør i Folkehelseinstituttet, Geir Stene-Larsen, til instituttets egen nettside.
Lanseringen av folkehelseprofilene har sammenheng med at den nye Folkehelseloven trådte i kraft fra 1. januar i år.
I den forbindelse har kommunene fått ansvar for å finne svar på disse to spørsmålene:
-Jeg håper at folkehelseprofilene kan hjelpe kommunene til å finne de svarene de trenger. I tillegg får kommunene tilgang til Kommunehelsa statistikkbank. Her kan man gjøre oppslag og fordype seg i spesielle problemstillinger, sier Stene-Larsen.
Folkehelsehelseprofilene er en unik rapport for hver enkelt av landets 430 kommuner. Temaene er valgt ut fra kjente folkehelseutfordringer, men innholdet i hvert temaområde vil likevel være preget av hva som er tilgjengelig statistikk på kommunenivå, skriver Folkehelseinstituttet på sin nettside.
Denne første utgaven som nå er lansert vil bli etterfulgt av årlige oppdateringer.
Det var ett av poengene, da Fremsam, nettverk for helsefremmende samfunn, arrangerte nettverkssamling om bærekraft og folkehelse.
– Vi vil forske på hvordan deltakerne opplever å komme tilbake til arbeidsstedet sitt med «naturen i ryggsekken», sier Lerstein og Jones
– Spesialisthelsetjenesten var god å ha, da midlene rant ut, og kommunene ikke klarte å prioritere å støtte Recovery Ressursbase
– Det kan demme opp for negativ utvikling, både menneskelig og økonomisk, sier Petter A. Linstad, folkehelsekoordinator i Eidskog kommune.
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?