Endret: 16. april 2012
Nettside Hjelpetelefonen
ØKTE BEREDSKAPEN: Hjelpetelefonen økte sin beredskap i forbindelse med tragedien 22. juli i fjor, og har 22 fast ansatte veiledere.

Døgnåpen hjelpetelefon under rettssaken

Døgnåpen hjelpetelefon under rettssaken

Hjelpetelefonen, som drives av Mental Helse og har døgnåpent året rundt, ønsker å tilby sine tjenester til de som trenger noen å snakke med i forbindelse med den pågående terrorrettssaken.

-Hjelpetelefonen til Mental Helse ønsker å tilby sine tjenester til dem som måtte ha behov for å drøfte reaksjoner, tanker og følelser etter å ha vært tilhørere under rettssaken mot Anders Behring Breivik, skriver Mental Helse på sin nettside 16. april.

  • Nummeret til Hjelpetelefonen er 116 123

Økte beredskapen

Man kan også ta kontakt via nett.

Hjelpetelefonen økte sin beredskap i forbindelse med tragedien 22. juli i fjor, og har 22 fast ansatte veiledere.

Direkte berørte, pårørende og journalister

-Vi mottok henvendelser fra personer som var direkte berørte, som selv var blitt skutt på og pårørende som hadde mistet kjæreste, barnebarn og venner. Noen journalister tok kontakt for å snakke om de inntrykkene som møtte dem etter selve hendelsen, skriver mentalhelse.no.

Venter økt pågang

Også nå i forbindelse med rettssaken forventer Mental Helse økt pågang til Hjelpetelefonen.

-Det er naturlig å forvente at berørte, etterlatte og andre vil ha reaksjoner på det som fremkommer under rettssaken. Mange har et nettverk som de kan snakke med, andre har det ikke. Ofte kommer tanker og følelser på tider av døgnet der det ikke er naturlig å henvende seg til dem som en normalt har rundt seg, skriver nettsiden.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen