Publisert: 27. april 2012
Ørjan Bjerkadal, PRIMA AS
MER ENN FOTBALL:-Rosenborg representerer en ressurs. Det åpner dører for oss når vi tar kontakt med bedrifter på vegne av de unge som skal ut i arbeidslivet, sier Ørjan Bjerkadal, prosjektleder fra attføringsbedriften PRIMA AS.

Rosenborg hjelper unge ut i jobb

Rosenborg hjelper unge ut i jobb

SE VIDEO: Med fotballklubben i ryggen får unge som står utenfor skole og arbeidsmarked opplæring og praksis. Se video om prosjektet!

Prosjektet "RBK - Ung i jobb" gir et tilbud til unge mennesker som står utenfor skole og arbeidsliv. Rosenborg Ballklubb er altså mer enn fotball.

Se video: RBK - Ung i jobb

Mange unge i overgangen til arbeidslivet "dropper ut". Dette er et økende problem, kjent over hele landet. I Trondheim er det anslått at omlag 600 ungdommer i aldersgruppen 18-25 år står utenfor skole og arbeidliv.

Faglig rådgiver i NAPHA, Tove Carstensen, skriver mer om prosjektet på Psykiskhelsearbeid.no.

Samfunnsansvar

Per Winsnes er seniorrådgiver innenfor samfunnsansvar i Rosenborg Fotballklub.

-Vi vil gjerne bruke vår merkevare til å hjelpe andre og gi unge som trenger det et løft, sier han.

Eggens Godfot-teori

Winsnes forteller at Nils Arne Eggens teori om godfoten brukes bevisstgjørende også i denne sammenhengen.

 -Vi ønsker å få frem godfoten til den enkelte deltaker, styrke selvbildet og opplevelsen av å lykkes, sier han.

Stryrket med fagfolk

-Vi har i mange år tatt i mot ungdom som faller litt utenfor den vanlige rammen, men nå er den faglige oppfølgingen betydelig styrket, sier Winsnes.

Tre personer i halvstilling fra NAV er knyttet til RBK Ung i jobb. En veileder i full stilling fra hver av attføringsbedriftene gir også deltakerne tett oppfølging.

Effektivt på Brakka

Det betyr noe at de alle som jobber i prosjektet holder til på samme sted, på Brakka, selve hjertet av RBK. Ørjan Bjerkadal understreker:

 -Flyten mellom tjenestene går fortere når vi deler kontor. Når NAV er representert her, trenger vi ikke booke time for saksbehandling i forbindelse med kurs eller førerkort til en av deltakerne. Det blir lettere å løse utfordringer, sier Ørjan Bjerkadal, prosjektleder i PRIMA AS.

 

RBK-Ung i jobb
  • RBK Ung i jobb er et tilbud om opplæring og arbeidstrening til unge i aldersgruppen som står utenfor skole og arbeidsliv.
  • Attføringsbedriftene PRIMA AS og Stavne Arbeid og KompetanseNAV og RBK samarbeider om prosjektet. De har økt innsatsen og formalisert samarbeidet. Nå rekrutterer de flere unge, i alt 36 deltakere i løpet av et år.

     

ARBEIDSTRENING I ROSENBORG: I videoen forteller Odin Albrgtsen (20) at han ser på dette som en mulighet til å komme ut i arbeidslivet. Målet er fast jobb.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen