Publisert: 25. mai 2012
Piller som ligger på avis
LYKKEPILLER:-Man blir ikke lykkelig av å ta disse medisinene, men man kan komme ut av en depresjon som tar alle ens krefter og overskudd, skriver NAPHA-blogger Rigmor Galtung i blogginnlegget «Avisenes makt» FOTO: www.colourbox.no

-Tabloid skremselspropaganda

-Tabloid skremselspropaganda

NAPHA-blogger Rigmor Galtung mener mediene fokuserer for ensidig negativt på medisiner som brukes mot angst og depresjon.

-Selv er jeg ingen tilhenger av å «stappe i seg en pille for alt». Men jeg er også sterkt imot at journalister, dog kanskje i kontakt med legestanden, driver den slags skremselspropaganda i en av landets største aviser, skriver NAPHA-blogger Rigmor Galtung i blogginlegget «Avisenes makt».

Skremmes

Galtung er kritisk til oppslag i pressen som hevder at medisiner som brukes mot angst og depresjon er farlige. Hun er redd for hva slike oppslag kan føre til.

-Jeg er overbevist om at mange nå ikke vil ta den såkalte «lykkepillen», skriver Galtung.

Ønsker involverte på banen

-Man blir ikke lykkelig av å ta disse medisinene, men man kan komme ut av en depresjon som tar alle ens krefter og overskudd, skriver Galtung

Galtung peker samtidig på at det er en tendens til overmedisinering i deler av behandlingsapparatet. Hun vil ha organisasjoner og spesialister inn i debatten.

Hjelper ikke på fordommer

Tabloide oppslag uten god faglig dekning hjelper ikke på fordommene, ifølge Galtung, som synes pressen kan holde seg for gode til å drive skremselspropaganda.

-Det å gjøre folk redde, eller nøre oppunder fordommer, fører sjelden noe godt med seg, skriver Galtung.

RIGMOR GALTUNG
  • Galtung blogger jevnlig for NAPHA.no.
NAPHA blogger: Rigmor Galtung

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen