Publisert: 28. august 2012
Ustrakt hånd
GIR RESULTATER: –Rapporten bekrefter at denne formen for holdnings- og informasjonsarbeid har stor verdi, sier Werner Fredriksen, rådgiver for arbeid i Rådet for psykisk helse. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com.

Mer positive arbeidsgivere

Mer positive arbeidsgivere

Arbeidsgivere ble mer positive til å ansette mennesker med psykiske helseproblemer, etter å ha deltatt på informasjonsmøter om temaet. Det viser en ny undersøkelse.

Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) står bak rapporten, der de har intervjuet deltakere fra til sammen 19 informasjonsmøter eller «gjestebud» for lokale arbeidsgivere som ble holdt i 2009. Intervjuene er gjort i 2012.

142 svarte

Møtene ble arrangert av Rådet for psykisk helse, i samarbeid med NAV og Helsedirektoratet. Rapporten ser på hvordan møtene har endret arbeidsgivernes holdninger i forhold til å ansette mennesker med psykiske lidelser. 142 av i alt 621 gjestebud-deltakere svarte på undersøkelsen.

Resultatene

Rapporten viser blant annet at:

  • En tredel av arbeidsgiverne er blitt mer positivt innstilt til å nyansette en person med psykiske helseproblemer etter å ha deltatt på gjestebud.
  • Mange har fått ny og viktig kunnskap om forebygging av psykisk uhelse og reduksjon av psykiske belastninger
  • Fire av hvem deltakere oppfattet innholdet i gjestebudene som nyttig og interessant.
  • Omtrent to av fem deltakere har kunnet registrere minst en praktisk endring i virksomheten de tilhører. Først og fremst dreier dette seg om å beholde en ansatt som sliter psykisk.

-Stor verdi

–Rapporten bekrefter at denne formen for holdnings- og informasjonsarbeid har stor verdi. Men et mer inkluderende arbeidsliv er avhengig av at dette arbeidet følges opp av gode praktiske løsninger som sikrer forutsigbarhet og trygghet for både ledere og de som rekrutteres inn, sier Werner Fredriksen, rådgiver for arbeid i Rådet for psykisk helse, til rådets egen nettside.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen