Publisert: 04. september 2012
Vold i hjemmet - (item 526809)
PERSONLIGE HISTORIER: Sterke budskap til fagfolk på konferanse om rus- og psykisk helsearbeid i Midt-Norge.

-Vær snill, vær snill!

-Vær snill, vær snill!

Dette var et av flere sterke budskap som ble formidlet under årets Rusfaglig forum og Nettverk for psykisk helsearbeid i Midt-Norge.

Boksetrener Helge Værøys ærlige og usminkete fortelling om en tøff oppvekst, angstproblemer og et viktig vendepunkt var blant flere sterke innslag da Rusfaglig forum og Nettverk for psykisk helsearbeid i Midt-Norge møttes til konferanse 29.-30. august.

-Sluttappellen «Vær snill, vær snill!» fanget på en god måte dagens budskap til et beveget publikum, sier Trond Asmussen, faglig rådgiver i NAPHA.

Håp til voldsofre

Asmussen trekker særlig frem Hakan Pandul og Kenneth Holt, som utgjør rapperduoen TONNA BRIX. De formidler selvopplevd historie og både håp og sterke oppfordringer gjennom sin musikk.

Vold i hjemmet er et stort samfunnsproblem, som TONNA BRIX setter fokus på. De bidrar  aktivt innen rus- og psykisk helsearbeid:

Blant annet tilbyr de to en temadag for skoler, der de gjennom sang og foredrag forteller om sine liv, hvilken hjelp de har fått, og ikke minst metodene de har brukt for å bearbeide de traumatiske opplevelsene av å vokse opp i en familie med vold og rus.

-Måten de to åpent deler sine egne erfaringer viser stort mot, vilje og integritet, skriver Trond Asmussen.

 

 

Rusfaglig forum og Nettverk for psykiskhelsearbeid 29.-30. August 2012

Konferansen arrangeres årlig ved et samarbeid mellom Fylkesmannen i Sør Trøndelag, Rusbehandling midt- Norge, Rusmisbrukernes interesseorganisasjon RIO, Mental helse, NAV Arbeid og psykisk helse og NAPHA. Arrangementet hadde i år nær hundre deltakere og er blitt en unik samleplass og et godt faglig nettverk for mennesker som arbeider med eller har interesse for rusproblematikk og psykisk helsearbeid i kommuner og spesialisttjenester.

TONNA BRIX: Opptrådte på konferanse om rus- og psykisk helsearbeid. (FOTO: Trond Asmussen)

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen