Publisert: 24. januar 2013
Trond Haukedal, foredragsholder
MOTIVERE:-Dersom et menneske oppdager sin egen verdi, kan det skje revokusjoner, sa Trond Haukedal. Foredraget hans med alvorlig nok undertone, vekket latterkule på latterkule i salen.

-Vi må produsere gode følelser!

-Vi må produsere gode følelser!

Det er ikke nok å være faglig flink, vi må ha menneskekunnskap og skape relasjonskvalitet, sier foredragsholder Trond Haukedal.

-Vi er et samfunn i dag, der vi har alt, kan alt, men trenger hjelp av dupeditter, kosmetikk og rusmidler for å ha det bra med oss selv, og det blir det psykiatri av, sa Trond Haukedal.

Haukedal er kåret til landets beste foredragsholder. Latterkulene satt løst, da han avsluttet NAPHAs nettverkssamling for ACT-team, NAVs fylkeskoordinatorer og representanter fra lokale NAV-kontor, i Bergen 23.-24.januar, 2012.

Haukedal innrømmet ydmykt at han ikke hadde noe å tilføre salen rent faglig, men sa han føler seg komfortabel når han kan snakke om mennesker.

Å få folk med seg

"Å Bjarte" er blitt et uttrykk i Bergen. Det henspiller på teatersjef Bjarte Hjelmelands positive holdning og måte å møte mennesesker på, fortalte Haukedal.

-Å flørte, er et annet ord for noe av det samme. Det handler om å henvende seg til mennesker med en positiv innstilling og få dem til å føle seg betydningsfulle. Behandle mennesker som subjekter og ikke objekter, forklarte han engasjert.

Humor gir motivasjon

Slike ting gjør oss ikke bare motivert, vi blir fleksible og lette å ha med å gjøre, mente han.

-Hvorfor bruker jeg humor? Jo, fordi jeg er resultatorientert og jeg vil skape gode følelser!

Opplevelser er enten positive eller negative, de kan ikke være relative.

-Hvis vi kan le litt av oss selv, kan vi få folk med oss, sa Haukedal.

Kommunikasjonsprosess

Kravene arbeidslivet stiller til oss øker. Vi må møte dem med motivasjon, men hvordan skal vi skape den? spurte Haukedal retorisk.

-Krav er så langt nede som punkt fire i en kommunikasjonsprosess, som starter på toppen med aksept og anerkjennelse, tillit, trygghet. Dette skaper motivasjon, som gjør at det i det hele tatt er mulighet til å stille krav, svarte han.  

Positive følelser og opplevelser må komme først!

Les flere reportasjer fra nettverkssamlingen:

 

 

 

Trond Haukedal
  • en av landets ledende foredragsholdere og motivatorer
  • forfatter av "Solstråleboken", utgitt på eget forlag i 2009
AVLUTTET MED LATTER: Tilhører fra ACT-team og NAV.

Kommenter:

Mer om

nyheter act-.og.fact-team

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen