Publisert: 11. mars 2013
Puslespill
PUSLESPILL: -Pasienten er et puslespill som trenger støtte til å gå i gang med å pusle seg selv sammen igjen, skriver NAPHA-blogger Odd Volden. Han fortsetter der han slapp i forrige blogginnlegg - med å skrive om respekt. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com.

Ingen er bare det du ser

Ingen er bare det du ser

Fagfolk har en tendens til å gjøre respekt til en egenskap hos den enkelte tjenesteutøver, istedenfor en relasjon mellom tjenesteprodusenten og brukerne, mener NAPHA-blogger Odd Volden.

I blogginnlegget «Ingen er bare det du ser» påpeker Odd Volden at både respekt, review (tilbakemelding) og revisjon betyr «å se om igjen».

-Terapeutisk romantisering

-Det er viktig å forbinde respekt med reviews og revisjon. Fagfolk har en tendens til å gjøre respekt til en egenskap hos den enkelte tjenesteutøver, istedenfor en relasjon mellom tjenesteprodusenten og brukerne, skriver Volden.

Han kaller dette en terapeutisk romantisering:

-En tendens til å gjøre terapeuten til en beåndet figur som ikke trenger å bli kikket i kortene, fordi hun per definisjon er rotfestet i ”det gode”.

-Trenger terapeutisk realisme

Volden mener det trengs en sterkere bevegelse i retning av terapeutisk realisme.

-Det kan vi blant annet oppnå gjennom å knytte honnørordet respekt sterkere til tilbakemeldinger (reviews) og revisjon (gjennomgang for å endre), skriver han.

ODD VOLDEN
  • Odd Volden er brukeraktivist og faglig rådgiver i NAPHA.
  • Han holder et skarpt blikk på psykisk helse, og blogger jevnlig på napha.no
NAPHA-blogger Odd Volden.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen