Publisert: 14. mars 2013
Siri Bjaarstad
HELSEFREMMENDE ARBEID: -Jobbmestrende oppfølging bygger på ideen om at arbeid i seg selv er helsefremmende, og at man ikke må være frisk før man kan begynne å jobbe, sier faglig rådgiver i NAPHA, Siri Bjaarstad. FOTO: Roald Lund Fleiner/NAPHA.

8 av 10 i jobb med Jobbmestrende oppfølging

8 av 10 i jobb med Jobbmestrende oppfølging

77 prosent av personer med alvorlig og langvarig psykisk lidelse er i arbeid etter ti måneder med Jobbmestrende oppfølging, viser nye tall.

-Jobbmestrende oppfølging har mye av den samme tankegangen som storsatsingen Individuell Jobbstøtte.  De gode resultatene for Jobbmestrende oppfølging er derfor godt nytt for denne satsingen, sier faglig rådgiver i NAPHA, Siri Bjaarstad.

Helsefremmende

Det hun trekker frem som felles er at man tenker at arbeid i seg selv er helsefremmende, og at man ikke må være frisk før man kan begynne å jobbe.

77 prosent i jobb

En foreløpig rapport, som Oslo Universitetssykehus har laget på oppdrag fra Arbeids- og velferdsdirektoratet og Helsedirektoratet, viser lovende resultater for Jobbmestrende oppfølging:

  • 77 prosent av gruppen på 150 deltakere var i arbeid eller arbeidsrettet aktivitet ved prosjektets avslutning, mot 17 prosent da prosjektet startet. 
  • Antall arbeidsaktive i en kontrollgruppe, som fikk vanlig behandling, var til sammenligning nesten konstant mellom de to måletidspunktene.

-Oppløftende

-Dette er oppløftende, og vi ser fram til å få de endelige resultatene etter oppfølgingsstudien som vil foreligge i 2014, sier avdelingsdirektør i Helsedirektoratet, Gitte Huus, til direktoratets nettside.

JOBBMESTRENDE OPPFØLGING
  • Et forsknings- og utviklingsprosjektet i samarbeid mellom Helsedirektoratet og Arbeids- og velferdsdirektoratet.
  • Prosjektet undersøker effekten av å bruke kognitiv atferdsterapi eller kognitiv trening som metoder i arbeidsrehabilitering.
  • Hovedmålene er at flere personer med alvorlig og langvarig psykisk lidelse skal komme i arbeid, og å etablere gode samarbeidsmodeller og felles kunnskap om arbeidets betydning for psykisk helse. 
  • En ny rapport viser at 8 av 10 kommer ut i jobb gjennom Jobbmestrende oppfølging.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen