Psykebilen i Stavanger fikk i dag grønt lys for videre drift. Det populære tilbudet var inntil i dag truet med nedleggelse fordi Helse Vest må kutte 44,6 millioner kroner i løpet av 2013.
-Vi er glade for å kunne opprettholde dette gode tilbudet til de aktuelle pasientene, sier divisjonsdirektør Hans Tore Frydnes til Helse Stavangers nettside.
Stavanger ble i 2009 andre by i Norge som fikk en egen psykebil, etter Bergen som fikk det i 2005. Tilbudet sørger blant annet for at mennesker med psykiske lidelser får en mer verdig behandling, og møtes av helsepersonell i stedet for politi i akutte situasjoner.
Både politi, brukerorganisasjoner og andre har engasjert seg for å redde psykebilen i Stavanger. Mandag denne uka ble det opprettet en Underskriftskampanje for psykebilen.
-Vi har vært et foregangsforetak når det gjelder å opprette og drive en psykiatriambulanse. Et slikt tilbud finnes bare på noen få steder i Norge. Det er også derfor viktig at vi nå klarer å prioritere videreføring av driften, slik at vi kan fortsette å høste positive erfaringer som kan komme til nytte når man skal vurdere å opprette tilsvarende tilbud andre steder i landet, sier Frydnes.
Psykebilen er operativ ukedager fra klokken 9-21. I fjor var psykebilen i Stavanger på drøyt 1300 oppdrag.
Det var ett av poengene, da Fremsam, nettverk for helsefremmende samfunn, arrangerte nettverkssamling om bærekraft og folkehelse.
– Vi vil forske på hvordan deltakerne opplever å komme tilbake til arbeidsstedet sitt med «naturen i ryggsekken», sier Lerstein og Jones
– Spesialisthelsetjenesten var god å ha, da midlene rant ut, og kommunene ikke klarte å prioritere å støtte Recovery Ressursbase
– Det kan demme opp for negativ utvikling, både menneskelig og økonomisk, sier Petter A. Linstad, folkehelsekoordinator i Eidskog kommune.
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?