Publisert: 12. april 2013
Psykebil
FOREGANGSFORETAK: -Vi har vært et foregangsforetak når det gjelder å opprette og drive en psykiatriambulanse, sier divisjonsdirektør ved Stavanger Universitetssjukehus, Hans Tore Frydnes. FOTO: Mirjam Klingenberg.

Psykebil reddet

Psykebil reddet

Psykebilen i Stavanger fikk i dag grønt lys for videre drift. Det populære tilbudet var inntil i dag truet med nedleggelse fordi Helse Vest må kutte 44,6 millioner kroner i løpet av 2013.

-Vi er glade for å kunne opprettholde dette gode tilbudet til de aktuelle pasientene, sier divisjonsdirektør Hans Tore Frydnes til Helse Stavangers nettside.

Mer verdig

Stavanger ble i 2009 andre by i Norge som fikk en egen psykebil, etter Bergen som fikk det i 2005. Tilbudet sørger blant annet for at mennesker med psykiske lidelser får en mer verdig behandling, og møtes av helsepersonell i stedet for politi i akutte situasjoner.

Stort engasjement

Både politi, brukerorganisasjoner og andre har engasjert seg for å redde psykebilen i Stavanger. Mandag denne uka ble det opprettet en Underskriftskampanje for psykebilen.

-Har vært et foregangsforetak

-Vi har vært et foregangsforetak når det gjelder å opprette og drive en psykiatriambulanse. Et slikt tilbud finnes bare på noen få steder i Norge. Det er også derfor viktig at vi nå klarer å prioritere videreføring av driften, slik at vi kan fortsette å høste positive erfaringer som kan komme til nytte når man skal vurdere å opprette tilsvarende tilbud andre steder i landet, sier Frydnes.

Psykebilen er operativ ukedager fra klokken 9-21. I fjor var psykebilen i Stavanger på drøyt 1300 oppdrag.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen