Publisert: 21. oktober 2013
Schizofrenidagene
I NOVEMBER: Schizofrenidagene holdes i Stavanger 4.-8. november. FOTO: schizofrenidagene.no.

Kritiserer Schizofrenidagene

Kritiserer Schizofrenidagene

NAPHA-blogger Odd Volden mener Schizofrenidagene har et for ensidig psykologisk og spesialisthelsetjenesteorientert program.

-For den jevne vernepleier, sosionom, sykepleier, ergoterapeut eller barnevernspedagog, enten hun jobber i stat eller kommune, er det vanskelig å se at dette vil gi mye annet enn et avbrekk fra hverdagen og nok et innblikk i hvordan leger og psykologer tenker og forsker, skriver Volden om Schizofrenidagene i et nytt blogginnlegg.

-Ingen barnevernsproffer eller pøbler

Han savner såkalte sosiale entreprenører i programmet. I dette begrepet legger han det å dyktiggjøre mennesker til å hjelpe seg selv, gjennom å bruke virkemidler fra forretningsverdenen for å bidra til å løse problemer som er knyttet til sosiale og samfunnsmessige forhold.

-Jeg finner knapt et praktisk prosjekt, verken i plenum eller parallellsesjoner. Her er ingen barnevernsproffer eller pøbler. Her er ingen frivillig sektor. Her er knapt nok en referanse til kommunal sektor, skriver Volden.

-Verken påfyll eller anerkjennelse

Tittelen The Circle of Life peker i retning av bredde og mangfold, mener han. Men:

-Ved å se bort fra de sosiale, kommunale og sivile bidragene til The Circle of Life, gir konferansen et fortegnet bilde av livssirkelen, skriver Volden, og utdyper:

-Det er ikke feil å formidle resultater fra forskning på tilknytning og på gode og vanskelige liv. Det som er feil, er at konferansedeltakere som i sin praksis like gjerne forholder seg til sosialt entreprenørskap og identitetsbygging som til psykoterapi og miljøterapi, ikke får verken påfyll av eller anerkjennelse for dette.

ODD VOLDEN
  • Odd Volden er brukeraktivist og faglig rådgiver i NAPHA.
  • Han holder et skarpt blikk på psykisk helse, og blogger jevnlig på napha.no
NAPHA-blogger Odd Volden.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen