Publisert: 03. desember 2013
Rigmor Galtung
KJENT SOM GRO: Komiker Rigmor Galtung er kjent for sine Gro Harlem Brundtland-imitasjoner. Galtung, som har bipolar lidelse, blogger jevnlig for napha.no. FOTO: Roald Lund Fleiner/NAPHA arkiv.

Fordommer til rollen som erfaringskonsulent

Fordommer til rollen som erfaringskonsulent

Rigmor Galtung er ansatt som erfaringskonsulent i Norges første FACT-team i bydel Gamle Oslo. Hun skriver om egne fordommer og forventninger knyttet til denne rollen.

-Jeg har blitt erfaringskonsulent i Norges første FACT-team. Jeg er så stolt, spent og glad. Tenk å få være med på et slikt «nybrottsarbeid», skriver Rigmor Galtung i blogginnlegget Det er FACT(a).

-Liksom ikke «bra nok»

Hun var fornøyd med at man også måtte være sykepleier eller vernepleier for å få jobben som erfaringskonsulent.

-Etterpå har jeg reflektert litt rundt hvorfor det var så viktig for meg å være «fagmenneske» i tillegg til å ha erfaring. Jeg oppdaget til min store forskrekkelse at jeg sliter med egne fordommer jeg gitt! Det var liksom ikke «bra nok» for meg å bare ha erfaring. Jeg ville ikke at folk skulle tro at jeg ikke hadde noe «mer» å komme med. At å ha vært bruker liksom ikke er like viktig som en faglig bakgrunn!, skriver Galtung.

RIGMOR GALTUNG
FACT
  • FACT står for Flexible Assertive Community Treatment.
  • Det er en nederlandsk videreutvikling av oppsøkende behandlingsteam kalt ACT, og som det er 12 av i Norge. 
  • Både ACT og FACT retter behandlingen mot mennesker med alvorlige psykiske lidelser. 
  • FACT er en mer fleksibel modell, ved at den i tillegg til dem som har behov for totalomsorg over lengre tid, inkluderer dem som i perioder klarer seg bra, men trenger hjelp av og til.
NAPHA-blogger Rigmor Galtung.

Kommenter:

Mer om

nyheter act-.og.fact-team

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen