Endret: 09. januar 2014
Anna-Siv Skogmo Blomdahl
SPENT: -Erna Solberg sa i sin nyttårstale at psykisk lidelse har blitt en av vår tids store folkesykdommer, og jeg er derfor spent på å se hva den nye regjeringen ønsker å gjøre innenfor fagfeltet, sier Anna-Siv Skogmo Blomdahl. FOTO: Privat.

Spent på hva regjeringen vil gjøre innen psykisk helse

Spent på hva regjeringen vil gjøre innen psykisk helse

Møt psykiatrisk sykepleier i Røyrvik kommune, Anna-Siv Skogmo Blomdahl, i 45. etappe av intervjustafetten "Psykisk helsearbeid Norge rundt".

Navn: Anna-Siv Skogmo Blomdahl           

Jobb: Psykiatrisk sykepleier i Røyrvik kommune i Nord-Trøndelag.

Utfordret av: Monica Totland, Lierne kommune

Sender stafettpinnen videre til: Siv Anita Aasum, Snåsa kommune

-Skildre kommunen din med tre ord:

-Fjellkommune med masse natur, oversiktlig og mange positive mennesker.

-Hva er det beste med jobben din?  

-At ingen dag er lik den andre. I jobben som psykiatrisk sykepleier har jeg mange ulike arbeidsoppgaver, noe som gjør jobben varierende og spennende. Jeg møter mange flotte mennesker med ulike utfordringer, og som jeg selv lærer mye av. Det gir meg mye å kunne bidra og følge opp når mennesker har det vanskelig.

-Og hva er det verste?

-Det å føle seg utilstrekkelig. Mennesker opplever store kriser og tragiske hendelser, og det er mange ganger smertefullt å være vitne til det de må oppleve. Ellers er det lite midler for å iverksette tiltak til de som ikke har så mye å fylle hverdagen med.

-Nevn en ting du mener kan gjøre det psykiske helsearbeidet i kommunene bedre:

-Vi må bli bedre til samarbeide internt, og ha et helhetsperspektiv rundt våre brukere. Vi skal nå på nyåret bli organisert som en familieenhet, og jeg håper at det vil bidra til å styrke våre tjenester og at vi blir mer samordnet.

-Nevn et tiltak din kommune er involvert i som du vil framheve?

-Da vil jeg trekke fram DelTa.  DelTa står for tverrfaglig samarbeid om rusforebygging og tidlig innsats. Det er et program som kommunen deltar i gjennom Kompetansesentret for rus Midt-Norge. Programmet skal styrke vårt tverrfaglige arbeid med rusforebygging og tidlig innsats. For at vi skal bli bedre på forebygging må vi sammen jobbe mot felles mål, og jeg er glad for at kommunen har valgt å satse på rusforebyggende arbeid.

-Hva synes du om NAPHAs kunnskapsbase www.psykiskhelsearbeid.no?

-Et nyttig nettsted med stadige oppdateringer.

-Et annet nettsted du kan anbefale?

-Voksne for barn.

-Gi terningkast til regjeringens innsats for psykisk helse:

-Gir terningkast fire til den gamle regjeringen, fordi de satset på økt kompetanse innenfor psykisk helsearbeid i kommunene, men lite satsing innenfor rusfeltet. Erna Solberg sa i sin nyttårstale at psykisk lidelse har blitt en av vår tids store folkesykdommer, og jeg er derfor spent på å se hva den nye regjeringen ønsker å gjøre innenfor fagfeltet.

-Hva gjør du selv for å ta vare på din psykiske helse?

-Jeg hører på god musikk, og trener i form av spinning. Nå på vinteren blir det noen skiturer. Strikking er også avkoblende.

-Anbefal en bok, film eller annen god kultur: 

-Rett før jul så jeg Jul i Flåklypa. Koselig og artig film som man også kan se etter julehøytiden. Anbefales for små og store!

PSYKISK HELSEARBEID NORGE RUNDT
  • Stafett på napha.no som gir innblikk i hverdagen til de som jobber i psykisk helsetjenestene i norske kommuner.
  • Da stafettpinnen hadde vært innom hver tiende kommune i landet laget vi en sak som oppsummerer de mest vanlige svarene.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen