Publisert: 20. januar 2014
Pål Karlsen
REDAKTØR: Pål Karlsen er ansvarlig redaktør for den nye nettsiden psykologisk.no. Karlsen har doktorgrad i psykologi, og er blant annet fast bidragsyter i A-magasinet. FOTO: Psykologiforbundet.

Nytt nettsted for psykologi-interesserte

Nytt nettsted for psykologi-interesserte

Over 70 av landets mest anerkjente fagfolk i psykologi er knyttet til det nye nettstedet psykologisk.no

-Psykologisk.no tar mål av seg å fylle et tomrom i norsk psykologi. Til nå har det ikke eksistert et generelt tidsskrift som favner bredden av faget, sier ansvarlig redaktør for psykologisk.no, Pål Karlsen.

Nobelprisvinner blant bidragsyterne

Ifølge en pressemelding skal det nye nettstedet dyrke nysgjerrigheten om mennesket og psykologi. Det drives av fagfolk og satser på kunnskapsdeling.

Blant bidragsyterne er nobelprisvinner Daniel Kahneman og den amerikanske psykologen Roy Baumeister, en av verdens fremste forskere på viljestyrke og selvkontroll. 

Blant de over  70 norske fagfolkene som er knyttet til det nye nettstedet er psykiater Finn Skårderud og rettspsykolog Pål Grøndahl.

-Åpent og gratis

-Vi skal ikke bare drive fagformidling, vi skal også publisere ny forskning. Så vidt vi kan skjønne blir vi det første Open Access-tidsskriftet i generell psykologi i Norden. Det innebærer at forskningen er åpent tilgjengelig og gratis for leserne. Med det håper vi å være med på å demystifisere hva forskning er for noe, sier Pål Karlsen.

Bodøværingen går inn som ansvarlig redaktør etter over seks år som redaktør i Tidsskrift for Norsk Psykologforening. Han er fast bidragsyter i A-magasinet og har utgitt fagbøker og skjønnlitteratur. Han har doktorgrad i psykologi fra Universitetet i Oslo og er tilknyttet Institutt for psykologi ved Norges arktiske universitet. 

Samarbeid med nytt forbund

Det nye nettstedet lanseres i samarbeid med Psykologiforbundet, en interesseforening for fagpersoner i psykologi som ble etablert i fjor. Psykologiforbundet ble etablert i fjor, og nærmer seg 10 000 følgere på Facebook.

Mens Norsk Psykologforening er en organisasjon for profesjonsutdannede psykologer, favner det nye Psykologiforbundet bredere ved at alle med høyere utdanning innen psykologifaget får være medlemmer.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen