Publisert: 22. januar 2014
Quiz Kunnskapsropet
QUIZ: Kunnskapsropet heter testen, som er laget av Nasjonal kompetansetjeneste for samtidig rusmisbruk og psykisk lidelse. FOTO: kunnskapsropet.no.

Hva kan du om psykiske lidelser og rus?

Hva kan du om psykiske lidelser og rus?

Ny quiz tester dine kunnskaper om samtidig rusmisbruk og psykisk lidelse, såkalte ROP-lidelser. Ta testen her!

-Testen er ment som et nyttig hjelpeverktøy for deg som jobber i hjelpeapparatet, og/eller møter personer med samtidig ruslidelse og psykisk lidelse i hverdagen.

"Kunnskapsropet"

Det skriver Nasjonal kompetansetjeneste for samtidig rusmisbruk og psykisk lidelse, som står bak den nye testen "Kunnskapsropet".

Kunnskapsropet er ment å styrke dine kunnskaper om utredning, behandling og oppfølging av mennesker med samtidig rus og psykiske lidelser.

Strevsomt å holde seg oppdatert

Petter Dahle, nestleder i NAPHA, har selv tatt quizen, og mener den både er lærerik og artig.

-Å holde seg oppdatert på kunnskap er en strevsom øvelse. Du finner kunnskap i mange former, i bøker, tidsskrift, forskning og ikke minst gjennom erfaringer hos brukere, pårørende og fagfolk, sier Dahle. 

Han mener quizen gjør det mulig å holde seg oppdatert også for de som ikke rekker over alt dette.

Enkelt og morsomt

-Nasjonale retningslinjer henter kunnskap fra forskjellige kilder og kommer med anbefalinger i forhold til hva som vurderes å være  god praksis. Dette er kunnskap som praktikere bør tilegne seg. I en travel arbeidshverdag er det ikke alltid lett å finne tid til å lese retningslinjer eller fordype seg i tidsskrift eller bøker. Quizer som denne kan være en enkel og morsom måte å sjekke ut sin egen kunnskap på, mener Dahle.

-Sett deg ned foran PC-en

Han gir følgende råd:

-Det tar ikke lang tid, og det kan være en effektiv måte å tilegne seg viktig kunnskap på. Sett deg ned foran pc’en sjøl, eller utfør testen sammen med dine kollegaer. Hva med å gjøre det som del av innholdet i et fagmøte, foreslår han.

ANBEFALER TESTEN: Petter Dahle, nestleder i NAPHA.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen