Publisert: 15. januar 2015
4641520 les

AKTUELT: NFKT har en plan om å bygge ut nettstedet mer etter hvert, med flere informasjonshefter på andre språk og informasjon om flere typer psykiske helseproblemer. (Ill.foto: www.colourbox.com.)

Nytt nettsted for folk flest om kognitiv terapi

Nytt nettsted for folk flest om kognitiv terapi

Ta en kikk på www.kognitiv.no. Her er det nyttig, lettlest informasjon om psykiske lidelser, samt tiltak som er bygget på en kognitiv, terapeutisk tilnærming for selvhjelp og terapi.

Det er Norsk forening for kognitiv terapi (NFKT) som står bak det nylig lanserte nettstedet. Her er det mulig å laste ned hefter med råd om tiltak, og å se filmer der terapeuter og brukere kommer med innspill.

Hjemmesiden er beregnet for folk flest, men er spesielt rettet mot personer med psykiske helseproblemer og deres pårørende. NKTF har satt opp nettsiden slik at man skal kunne ledes gradvis inn i stoffet, og finne svar på spørsmål ved å klikke seg innover.

Skal bygges ut

Nettstedet kan brukes av behandlere også, som et hjelpemiddel i behandlingen og såkalt veiledet selvhjelp, der brukeren leser informasjon og prøver ut tiltak og drøfter sine erfaringer fortløpende med behandleren.

NFKT har en plan om å bygge ut nettstedet mer etter hvert, med flere informasjonshefter på andre språk, og med informasjon om flere typer psykiske helseproblemer og tiltak som hjelper.

Skal få inn mer stoff for ungdom

De vil også få inn mer stoff som er nyttig for ungdom. Flere filmer er under arbeid.

Resten av NFKTs hjemmeside, som medlemsforeningen og utdanningstilbud, vil bli endret i fase to i utviklingsarbeidet foreningen er inne i.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen