Det er avgjørende at vi får tak i brukernes kunnskap og erfaringer om vi med troverdighet kan si at vi driver kunnskapsbasert praksis og tilbyr god hjelp. Les om brukerkunnskap i dette heftet, utgitt av NAPHA.
Heftet Brukerkunnskap - i nettverk, forskning og utviklingsarbeid er en rapport og et resultat av det treårige prosjektet Nasjonalt temanettverk for brukerkunnskap.
Last ned heftet Brukerkunnskap - i nettverk, forskning og utviklingsarbeid her.
NAPHA har initiert prosjektet, som har utforsket brukerkunnskap og integreringen av denne i utvikling av gode tjenester innenfor psykisk helsearbeid. Høsten 2013 kommer også en kunnskapssammenstilling som resultat av prosjektet.
I Nasjonalt temanettverk har praktikere, brukere og forskere i samarbeid gjennomført 24 ulike forsknings-og utviklingsprosjekter. De har blant annet gjort brukerkundersøkelser ved dagsentre, bofellesskap og oppfølgingstjenester i kommunene. Fellesnevneren for prosjektene er temaet brukerkunnskap. Forskere fra Universitet i Agder har gitt veiledning i forskningsmetodikk og -etikk.
Hvordan de har arbeidet, refleksjonene de har gjort seg og resultatene de har kommet frem til, kan du lese om i heftet.
Kapitlene er forfattet av Tove Elisabeth Johnsen, prosjektleder for Nasjonalt temanettverk og seniorrådgiver hos Fylkesmannen i Vest-Agder og Sigrid Nordstoga, ansatt som førstelektor i sosialt arbeid ved Universitet i Agder og faglig ansvarlig for temanettverket. gir innsikt i hva brukerkunnskap er og hvilken rolle brukernes kunnskap kan og bør spille. Det tar deg dessuten med på en tre år lang reise, der også samarbeidsformene i seg selv er lagt under lupen.
Les også: Mer enn bare ord? Ord og begreper i psykisk helseaerbeid
Det var ett av poengene, da Fremsam, nettverk for helsefremmende samfunn, arrangerte nettverkssamling om bærekraft og folkehelse.
– Vi vil forske på hvordan deltakerne opplever å komme tilbake til arbeidsstedet sitt med «naturen i ryggsekken», sier Lerstein og Jones
– Spesialisthelsetjenesten var god å ha, da midlene rant ut, og kommunene ikke klarte å prioritere å støtte Recovery Ressursbase
– Det kan demme opp for negativ utvikling, både menneskelig og økonomisk, sier Petter A. Linstad, folkehelsekoordinator i Eidskog kommune.
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?