Alle medarbeidere i skolen i Bodø - ledere, lærere, ansatte i skolefritidsordningen (SFO), helsesøstertjenesten og PP-tjenesten, samt Universitetet i Nordland skal tirsdag delta på en motivasjonsdag i Stormen og en felles start av skoleåret 2015-2016.

- Ikke mindre enn 900 ansatte i Bodø-skolen skal motiveres før starten av det nye skoleåret, forteller undervisningssjef Tore Tverbakk i Bodø kommune.

- Hensikten med dagen er at alle møtes for å bli inspirert, motivert, skape et godt utgangspunkt og få et felles fokus inn i det kommende skoleår. Felles oppmerksomhet rundt felles tema: Kollektiv utvikling av skolen og psykisk helse i skolens, sier Tverbakk.

Norges fremste

I første del av programmet denne tirsdagen skal de skoleansatte få høre på professor i utdanningsledelse ved NTNU, Eirik J. Irgens, og som undervisningssjefen påpeker er en av landets fremste skoleforskere.

- Han skal snakke om hvordan man lykkes med skoleutvikling – gode enkeltspillere på et godt lag med god organisering, sier Tverbakk.

Psykisk helse

Den andre delen av dagen er ifølge undervisningssjefen viet til temaet psykisk helse blant barn og unge.

- Lege og spesialist i psykiatri, Anne Kristine Bergem, skal snakke om skolen som arena for å lære, leve og streve med voksentilsyn. Artisten Ingrid Tuflått Haukland som selv har vært utsatt for mobbing i skolen, skal dele sine erfaringer. Programmet avrundes med kommunepsykolog Berit Sivertsen Sørvig som introduserer tre praktiske arbeidsmodeller og knagger som skolepersonell kan benytte i sin hverdag, forteller Tverbakk.

Kommunens forventninger

Undervisningssjefen påpeker at kommunen også skal bruke motivasjonsdagen til å fortelle hva som forventes av de ansatte i skole og SFO.

- Prioriterte områder er kollektiv utvikling, og psykisk helse i skolen – hvordan kan vi ivareta «hele menneske». Her vil de som er tilstede få innsikt i hva Bodø kommune vil prioritere kommende skoleår, sier Tore Tverbakk