– Vi skal være i disse lokalene inntil videre, inntil vi har funnet en annen permanent plass, sier leder for psykisk helse og rustjeneste i Vestvågøy kommune, Tove Laila Johansen.

Det fins ikke planer om å legge ned, men dagsenteret vil måtte flytte når denne delen av Meieri-gården skal bygges om for å få plass til blant annet biblioteket.

– Det er politisk vedtatt at dagsenteret skal fortsette sin virksomhet. Det er et viktig tilbud i kommunen, sier Johansen.

De som sliter

Dagsenteret for psykisk helse og rus er for folk som sliter litt mer enn andre. På møteplassen er det bare å møte opp, og på fredager serveres det kaffe og noe å bite i, en bruker har forberedt quiz og det er åresalg med utlodding.

– Det skal være et lavterskeltilbud, en plass for å møte andre i samme situasjon og gjøre noe, sier Johansen.

Utlyst stilling

Stillingen som miljøterapeut og miljøarbeider ved dagsenteret er nå utlyst etter at personen som har vært i stillingen er gått i pensjon.

Det er åpent på dagsenteret mandag, tirsdag, torsdag og fredag. Onsdag bruker en kvinnegruppe lokalene.

Tirsdag er det fellesmiddag, torsdag er turdag og fredag er det Ukeslutt som faste punkter i aktivitetsprogrammet.

Denne fredagen serveres det blant annet vafler, det går unna på syltetøyet. Undertegnet blir rekruttert inn i quizlaget rundt bordet, og det trekkes vinnere på åresalget. De som kommer hit møter nye venner og får seg en prat. Har en hyggelig stund.

Tjenesten flytter

Selve dagsenteret beholder lokalene inntil nye, permanente lokaler er avgjort, men de som jobber i tjenesten, til sammen 12 ansatte, flytter nå til den tidligere helsestasjonen i Origo-bygget.

Den kommunale psykisk helse- og rustjenesten har til sammen 120–130 brukere.