Med en stram økonomisk situasjon i kommunen, var det i vår fare for at treningstilbudet til brukere av psykiske helsetjenester kunne forsvinne.

Men alle steiner er snudd, og dermed er det kommet en meget levelig løsning på bordet for dem som vil benytte seg av tilbudet.

LES FLERE SAKER FRA ELVERUM HER

40.000 i året

Det er enhetsleder sektor for kultur, Borghild Brandvold, som kan fortelle dette.

– Vi har klart å finne midler, på til sammen 40.000 kroner, for at dette tilbudet skal opprettholdes, forteller Bårdseng meget fornøyd.

– I tillegg har vi vært så utrolig heldige at Family Sport Club har gitt oss tilgang på gratis lokale til spinningtimen en dag i uken, sier enhetsleder Bårdseng.

Onsdag var høstens første time på programmet, og to av brukerne vi snakket med, Rune Nydahl og Hilde Bårdseng Korsmo, lovpriser dette tilbudet.

– For meg betyr dette utrolig mye, sier Rune, som ikke bare trener spinning en gang i uken, men har «hengt på» to treningsøkter til ukentlig.

Opp av sofaen

Hilde Bårdseng Korsmo har brukt dette kommunale tilbudet tidligere, men hadde en lang pause før hun i fjor startet opp igjen.

– Det er ingen tvil om at dette har hjulpet meg opp av sofaen og inn på et treningssenter. I tillegg har jeg kastet røyken, så her er det mange plussfaktorer som slår inn for min del, sier Hilde, som venter på at formen skal bli enda bedre.

– Men det kommer vel bare jeg presser meg litt ekstra, sier hun med et bredt smil.

To ganger i uka

Det kommunale tilbudet til denne gruppen har også et tilbud om en ukentlig trening på Frisklivssentralen.

Der legges det opp til utendørs aktivitet så lenge været tilsier det. Så trekkes det inn i «varmen».

Daglig leder hos Family Sports Club, Erik Clasen, mener han gir tilbake til samfunnet med å tilby gratis lokaler til spinningtimen.

– I tillegg er dette ei kjempefin gruppe, sier Clasen.