- Et gapestokkprogram

TV 2-programmet «Haterne» fyrer opp under samme netthat som de angriper, sier Medietilsynet-ekspert.

- GAPESTOKK: I «Haterne» konfronterer blant annet bloggerne Sophie Elise Isachsen og Robin Johansson netthatere, her representert ved mannen bak aliaset «Rufserull Kakebaker». Til høyre journalist Mathias Reierth. Foto: Skjermdump TV 2
- GAPESTOKK: I «Haterne» konfronterer blant annet bloggerne Sophie Elise Isachsen og Robin Johansson netthatere, her representert ved mannen bak aliaset «Rufserull Kakebaker». Til høyre journalist Mathias Reierth. Foto: Skjermdump TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Gjennom nettserien «Haterne» retter TV 2 søkelyset mot såkalte nettroll. Med reportere, kamerateam og personen skytset er rettet mot, oppsøker de personer som har ytret seg hatefullt mot enkeltpersoner på nett.

Senterpartipolitiker Sandra Borch, blogger Sophie Elise Isachsen, leder i landsforeningen for overvektige Jørgen Foss og AUF-leder Mani Hussiani er noen av personene som medvirker i serien. De har alle opplevd å bli grovt hetset på nett.

- Fyrer oppunder netthat - Jeg synes det er fint at det kommer opp i dagen hvor filterløse folk kan være på nett. Det tror jeg ikke mange er klar over, sier Barbro Hardersen som er prosjektleder for Trygg bruk i Medietilsynet.

I programmet møter TV 2-teamet netthetserne ansikt til ansikt sammen med den profilerte personen de har hetset.

Barbro Hardersen mener TV 2 med serien er delaktig i å spre netthat.

- TV 2 er med på å bidra til å fyre oppunder netthat mot den personen som blir konfrontert. Det er helt klart et «gapestokk»-program, hvor intervjuobjektene tilsynelatende ikke er forberedt og ikke vet konsekvensene av å bli offentliggjort, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.