Angst

Angst og depresjon er de psykiske lidelsene flest rammes av

Rundt 30 prosent får en angstlidelse og angstanfall i løpet av livet.

ANGST OG DEPRESJON:  Tall fra Folkehelseinstituttet viser at opp mot halvparten av oss vil oppleve å rammes av en psykisk lidelse i løpet av livet. Dette er de mest utbredte lidelsene. Foto: davis - Fotolia
ANGST OG DEPRESJON: Tall fra Folkehelseinstituttet viser at opp mot halvparten av oss vil oppleve å rammes av en psykisk lidelse i løpet av livet. Dette er de mest utbredte lidelsene. Foto: davis - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Når man tenker på god helse, er det ofte kroppen vår vi tenker på først, men vår mentale helse er minst like viktig for å kunne leve et fullverdig liv. 

Psykiske lidelser og plager kan dekke en rekke sykdommer, men felles for dem alle er at de påvirker både personlighet, tankeprosesser og det sosiale livet. 

Folkehelseinstituttets folkehelserapport fra 2014 viser at opp mot halvparten av oss vil oppleve å rammes av en psykisk lidelse i løpet av livet, og angst og depresjon er de to lidelsene som flest mennesker rammes av.

LES OGSÅ: Personlighetsforstyrrelsen flest kvinner har

Angstlidelser rammer flest

Tallene fra Folkehelserapporten viser at rundt 30 prosent får en angstlidelse i løpet av livet, mens 25 prosent vil få en depresjon. Dette betyr altså at det er angst som er den mest vanlige psykiske lidelsen blant folket.

– Angst er ikke bare én lidelse. Vi deler angstlidelsene i generalisert angst, panikkangst, fobier, tvangslidelser og posttraumatisk stresslidelse. Samlet sett er dette den største lidelsen, sier psykolog og seniorrådgiver i Norsk Psykologforening, Anders Skuterud til KK.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.