Alternativ jul ble startet av Eli og Olav Nilsen for over ti år siden. Målet med alternativ jul var å gi de som av ulike årsaker sitter alene julaften anledning til å feire jul sammen med andre.

Tilbakelagt stadium

Etter ti år la Eli og Olav inn årene og i 2013 sto Solveig Utvik for arrangementet. I fjor ble det ikke Alternativ jul. Olav Nilsen tror det nå er satt sluttstrek for dette arrangementet.

-Dette er et tilbakelagt stadie for meg. Jeg reiser nå bort i jula, men er det andre som vil arrangerer Alternativ jul så er det ingenting som er bedre enn det, slår han fast.

-Det er et arrangement på Leknes Bo- og Servicesenter på julaften som er et godt alternativ, skyter Solveig Utvik inn.

Nyttårsfest

Hun, Olav Nilsen, Mental Helse Vestvågøy og kirkens diakoni har nå tatt initiativet til en felles nyttårsfeiring.

-Vi har fått låne dagsenteret på Leknes og inviterer nå alle som vil feire nyttår sammen med andre å melde seg på, sier Solveig Utvik.

-Det ligger midt i sentrum og er lett tilgjengelig. Skulle det bli for lite har vi andre lokaler tilgjengelig, legger hun til.

God mat i sosialt lag

Hun forteller at de legger opp til en trivelig nyttårsfeiring.

-Det blir god middag, kaffe og kaker. Deretter blir det sosialt lag fram til vi går ut og ser på nyttårsfyrverkeriet og ønsker hverandre godt nyttår. Jeg tror det blir kjempekoselig, sier Utvik.

Påmelding

Hun forteller at påmelding skjer til henne.

-For dem som vil være med eller ønsker mer informasjon er det bare å kontakte meg, forteller hun.

-Er arrangementet gratis?

-Nei, vi må ta en egenandel. Er det noen i næringslivet som vil bidra er det kjærkomment. Hvor stor egenandelen blir avhenger av hvor mye vi får dekket, sier Utvik.

-Det er litt penger igjen etter Alternativ jul og de blir overført til nyttårsfesten, skyter Olav Nilsen inn.