Harstad kommune har sviktet flere av sine psykisk syke innbyggere, slo Rødts Ingrid Klein Hedlund fast i en interpellasjon i årets siste kommunestyre. Hun fikk kritikk for ”angrep på enkeltansatte”.

Hedlund viste til varslingssaker og meldinger om svikt i psykiatritjenesten på Stangnes.

- For Rødt ser det ut til at lederen må skiftes ut, sa hun og spurte:

- Hvordan vil kommunen ivareta brukerne ved Klubbholmen, spurte hun. Er kommunen tjent med lederstilen som utføres ved Klubbholmen?

- Det jobbes med planlegging av framtidig drift i tråd med de tiltak som ble gitt kommunestyret i sak fra november 2014. Ordføreren legger til grunn av rådmannen løpende vurderer om det er behov for justering av det som tidligere er vedtatt og om det i enkeltsaker er behov for særskilte tiltak utover dette.

- Framstillingen som gis samsvarer med påstander i sivilt søksmål mot kommunen. I og med at dette er en sak som verserer i domstolene er det ikke naturlig å kommentere dette i kommnestyret, sa ordfører Marianne Bremnes.

Johnny Kristiansen i SV fulgte opp med å spørre hvorfor kommunens ledelse ikke har grepet inn tidligere.

- Noe er riv ruskende galt. Jeg anbefaler et forlik i saken. Kommunen har ikke vært heldig i tidligere rettssaker.

Varaordfører Maria Serafia Fjellstad mente det må tiltak til på individplan.

- Til nå har vi ikke lyktes å gjøre nok. Dialog, samhandling og arbeidsfordeling er stikkord.

- Og Rødt går til angrep på enkeltansatte. Det hører ikke hjemme i kommunestyret, slo Fjellstad fast.

Flere representanter reagerte på Rødts angrep på enkeltansatte.

Klein Hedlund svarte til slutt:

- Jeg oppfatter ikke at Rødt angriper noen. Den mistroen jeg opplever mot Rødt er ubehagelig. Vi peker på at det totalt er tre søksmål med opphav i psykiatritjenesten, da må det jo være noe i kritikken vi fremmer. - Vi har gjort grundige undersøkelser i saken, og opplever at debatten nå dreier seg om oss, og ikke sakens kjerne. Til slutt spurte hun retorisk om man er tjent med at konflikter på arbeidsplassen løses i rettssalene.