Lagansvarlig Bjarte Kringlemoen forteller at de har vært en base på 15 stykker siden oktober. Av disse er det 10–12 faste som er med hver gang. De deler seg inn i lag og lar kula trille så mye som mulig i den halvannen time lange økta.

– Det er et bra tilbud og jeg ønsker flere økter i uka. Det er et tilbud til dem som sliter litt, og man sliter gjerne mer enn en dag i uka, forteller Tom Robin Solberg som er på lag med Martin Vasvik og Kenneth Holm Gramstad denne treningen.

– Jeg har spilt fotball før og savnet det, men fem økter i uka kan bli litt mye. Dette pluss noen timer til er fint, sier Vasvik som litt senere viste eminent teknikk da han dro av trener Ronny Sannes og trillet inn en scoring til sitt lag.

Skaper fellesskap

Kringlemoen sier at de startet laget i slutten av august med åtte mann på første trening.

– Da vi hadde det fått det i gang tok jungeltelegrafen seg av resten.

Gatefotballen har innledet samarbeid med andre instanser i Larvik, som NAV, enhet for psykisk helse og avhengighet, DPS, iFokus med flere, dette for at kontaktpersoner her kan linke aktuelle personer mot lavterskeltilbudet.

Et friminutt fra en vanskelig hverdag kaller Frelsesarmeen det selv.

– Det dreier seg om fotball, men primært så handler det om å skape et fellesskap og mestring på en arena som også kan virke forebyggende, forteller Kringlemoen.

Å ha en trening å gå til en gang i uken kan også skape en forpliktelse til å dukke opp. De møter opp en halvtime før treninga på Framhytta, og etterpå er det også mulighet for å ta kveldsmaten med gutta. Kringlemoen forteller at det er god bredde blant dem som er med.

– De er fra 18–34 år og det er både skoleelever og personer som har vært eller er i belastede miljøer, eller står litt på utsiden av andre årsaker.

 

Lett å se formålet

Sammen trener de mot et felles mål, NM i gatefotball i mai. En helg i Stavanger med fotball og sosialt.

Laget fra Larvik har allerede fått bryne seg på mer etablerte lag i en treningsturnering mot Tønsberg og Oslo sine gatefotballag. Der gjorde larviksgutta seg slett ikke bort.

– Vi samarbeider med Fram om å låne kunstgressbanen og klubbhytta og til den turneringen lånte vi også drakter og treningstøy av dem så vi var likt kledd.

Kringlemoen håper et par av gutta på sikt kanskje kan bli med på et av byens vanlige fotballag også.

Leder for Frelsesarmeen i Larvik, Bjørn Andersen, har veldig sansen for fotballaget og forteller at initiativ som dette er midt i blinken.

– Det er veldig lett å se formålet, sier Andersen mens det jubles for mål ute på banen.

En scoring som applauderes av med- og motspillere i god sportsånd.