SETTER IGANG: Statssekretær Anne Grethe Erlandsen vil ikke vente til danskene er ferdige med sin evaluering av pakkeforløp for psykisk helse. Foto: Vidar Sandnes

Vil ikke vente med pakkeforløp for psykisk helse

Statssekretær Anne Grethe Erlandsen avviser at regjeringen vil vente med å innføre pakkeforløp for psykisk helse, slik lederen for Norsk psykiatrisk forening anbefaler.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Anne Kristine Bergem, leder for Norsk psykiatrisk forening, oppfordret nylig regjeringen til å vente med å innføre pakkeforløp innen psykiatrien.

– Vi bør vente til danskene har evaluert ordningen, sa hun til Dagens Medisin.

Danmark har hatt ordningen siden 2013.

Starter arbeidet
Men statssekretær Anne Grethe Erlandsen i Helse- og omsorgsdepartementet vil ikke vente.

– Vi mener det er viktig å starte arbeidet med å gi pasientene raskere utredning og behandling og større valgfrihet i behandling. Erfaringene fra Danmark kommer tidlig i utredningen av pakkeforløpene og det blir viktig å se til erfaringene derfra, sier Erlandsen.

Målet er at pakkeforløpene skal innføres innen 2020.

– Var ikke med i vurderingen
Bergem sa også til Dagens Medisin at Norsk psykiatrisk forening aldri har vært med i vurderingen av om pakkeforløp er en god idé.

– Dette ble presentert som noe som allerede var bestemt fra sentrale helsemyndigheters side, sa Bergem.

Møte om pakkeforløp
Erlandsen kommenterer til dette at statsråden inviterte til et møte om pakkeforløp psykisk helse før jul.

– Her var også Norsk psykiatrisk forening representert. I januar skal direktoratet ha et oppstartsmøte med brukerorganisasjoner og fagorganisasjoner om arbeidet med pakkeforløp. Da vil også Norsk psykiatrisk forening få god anledning til å fremme sine synspunkter, sier Erlandsen.

Powered by Labrador CMS