Endret: 03. oktober 2016
vekst

KLARE MÅL: Bipolarforeningen i Trøndelag er i vekst. Nå ønsker de å få til en stabil brukermedvirkning i Trøndelag. (Ill.foto: www.colourbox.com).

Bipolarforeningen godt i gang i Trøndelag

Bipolarforeningen godt i gang i Trøndelag

Optimismen og tiltakstrangen er stor i lokallaget for Bipolarforeningen som kom i gang i Trondheim for et års tid siden.

-Vi har hatt en del forsøk tidligere, uten helt å lykkes, men denne gangen føler vi at vi har fått et solid fotfeste. Vi har åpne treff på Batteriet, som er et ressurssenter for egenorganisering, selvhjelp og påvirkningsarbeid, og har et stort tilbakevendende besøk, forteller fylkeskontakt Tone Berg.

Til høsten skal foreningen ha sitt første mestringskurs i byen. De samarbeider om programmet med Bipolarklinikken.

-Det første året føler vi at vi har etablert en kjerne med folk som danner ei god arbeidsgruppe. På grunn av vår sårbarhet er vi nødt til å ha et stort mannskap, og det mener jeg vi har på plass nå, slår Berg fast

-Det kjennes godt

Foreningen tilbyr likemannssamtaler og åpne treff, hvor også pårørende har stort utbytte av å komme.

-Vi har fått svært gode tilbakemeldinger på aktivitetene hittil. Det kjennes veldig godt å være en del av dette, å bygge en ny forening, ett nytt brukertilbud som fokuserer på å tilby gode tjenester, stadfester Berg.

Fått på plass mye

På verdensdagen for bipolarlidelse hadde de sitt hittil største oppmøte, med rundt 50 deltakere. Merethe Nilsen Lehn, som sitter i arbeidsgruppa, var med på stand flere steder på dagen og hadde erfaringsforedrag på kvelden.

-Hun og Bipolarklinikken gjorde en kjempeinnsats for et fullsatt rom. Bipolarklinikken deltar som sagt på vårt mestringskurs til høsten, og i landet forøvrig er kursene fullsatt. Evalueringen på disse kursene er svært gode. Vi føler vi har fått på plass mye på kort tid, sier Berg. 

Vil bygge sunn organisasjon med klare mål

Hun vil trekke frem Vilde Strømmen Røstad som sitter i foreningens ressursteam, og som har vært hennes nærmeste samarbeidspartner det siste halvåret.

-Frivillighet må tuftes på et godt arbeidsklima, derfor er vi i Bipolarforeninga Trøndelag opptatt av fleksibel og flat lederstruktur, og en åpenhet som bidrar til at vi ser og bruker hverandres ressurser. Det mener vi er å bygge en sunn organisasjon.

-Dette er lagarbeid, og vi har klare mål for fremtiden. Vi skal bli med på å få til en stabil brukermedvirkning i Trøndelag, sier Berg.

Mye positiv respons

10.10.16 har lokallaget planer om er stor konsert i Frimurerlosjen, for å markere verdensdagen for psykisk helse. De har fått med mange spennende artister fra Trondheimsområdet.  

-Og både Batteriet og Trondheim kommune deltar i arbeidsgruppe denne våren.  Vi er svært glad for all den positive responsen vi får i lokalsamfunnet. Verdensdagen for psykisk helse blir fokus for vårt kulturelle tema for konserten til høsten. Bipolarforeninga gleder seg stort, sier Berg.

Bipolarforeningen
  • Har omlag 600 medlemmer på landsbasis.
  • Foreningen i Trondheim har hatt åpne treff siden januar 2016, og fått vervet 50 medlemmer på den tiden.
Tone Berg, fylkeskontakt i Bipolarforeningen, Trøndelag. (Foto: Privat.)

Kommenter:

Mer om

pårørende relasjon recovery nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen