Mandag stilte Landsforeningen for Pårørende i Psykiatrien sammen med psykiatritjenesten fra Hadsel kommune på stand på Stokmarknes i anledning Verdensdagen for psykisk helse. Tema for verdensdagen i år er «Når livet forandrer seg».

– Og det skjer jo brått, sier Åse Almås Johansen fra LPP Vesterålen.

– Vi setter også søkelys på at god fysisk helse gir bedre psykisk helse, tilføyer Johansen. Foreningen arbeider blant annet for gode treningstilbud og gir mulighet for rimelig trening på treningssenter.

– Når du er på trening, er det ingen som ser på deg hvordan du har det. Det er en plass man kan være anonym, sier hun.

LPP har god dialog med Hadsel kommune, som er én av to kommuner i Vesterålen som støtter foreningen.

– Vi har blant annet faste samarbeidsmøter, og så står vi jo på stand i lag. Mange tar med seg brosjyrer, og om ikke annet, kjenner jo alle noen som de kan gi den videre til, hvis de ikke har bruk for den selv, sier hun. Blant materiellet er oversikt over pårørendes rettigheter, og annet materiell for pårørende.

– Kontakten med pårørende og kunnskapen om deres erfaringer gjennom LPP er kjempeviktig, bekrefter Rebecca Thuv-Jenssen og Elisabeth Steffensen fra rus- og psykiatri-tjenesten i Hadsel kommune, som delte ut informasjon om sitt tilbud.

– Vi ønsker flere medlemmer fra hele Vesterålen. Vi er en ung og liten forening, og med bare 49 medlemmer, er det klart at det er mange pårørende i Vesterålen som ikke er med. Men det kan de bli, sier Åse Almås Johansen fra LPP Vesterålen.

Foreningen arrangerer for øvrig møte på Sortland 27. oktober, der Aleris skal orientere om sitt tilbud i Vesterålen.