KrFu og KrF vil gjerne styrke helsestasjontilbudet for ungdom og studenter, fordi det er et godt og viktig lavterskeltilbud og til god hjelp for studenter og ungdom i Fredrikstad. Helsestasjon for ungdom er viktig fordi man av statistikk vet at aldersgruppa 16-25 har et ustabilt seksualliv med mange partnerbytter og er mer utsatt for sorg etter brudd og for kjønnssykdom. Aldersgruppa 20-25 år har høyere antall ufrivillig svangerskap og gjennomføring av aborter. Ikke alle takler det like lett.

 Vi vet også at ungdom utsettes for mange typer kroppspress og prestasjonspress. Mange sliter psykisk og får ikke den hjelpen de trenger. Det er god økonomi å fange disse opp.

Et begrenset tilbud gjelder idag ungdom fra 16 til 20 år fra kommunen og studenter 20 til 25 år utenfra, uten fastlege. Tilbudet står i fare for å bli borte for studentene. Sist år ble 114 unge avvist og tilbudet er allerede iferd med å bli dårligere. Helsestasjon for ungdom når særlig ungdom som har spørsmål om seksualitet, prevensjon og graviditet, psykiskhelse og underlivsplager.

Helsestasjon for ungdom har knyttet til seg helsesøster, jordmor og lege og er åpent mandag fra 14.30 til 16.30 og onsdag 15.30 til 17.00. Å øke dette med to timer til pr uke vil koste lite og bety mye.

Vi står foran bygging av ny videregående skole, og vi ønsker å trekke til oss studenter og fremstå som en attraktiv studentby.  Vi mener også at om unge i forsvaret, folk i fengsel og sykehus har stor nytte av en prest, vil det ved siden av lege, jordmor og helsesøster være viktig å på sikt å engasjere en faglig dyktig, klok og vennlig prest eller diakon for ungdom og studenter.

Prester og diakoner er gode på følelser, sorg, eksistensielle utfordringer og livskrise. Mennesket er i tillegg til kropp også sinn, relasjon og psyke eller sjel som det heter på norsk. Vi tror på en styrket helsestasjon for ungdom og en sunn sjel i et sunt legeme!

Les også

Sats mer på barnas vel og mindre på ting og nye bygg