Navn i nyhetene

Nå vil han lage Bro-film

Går gjerne i demonstrasjonstog for å få lage filmen sin. Og for menneskerettigheter.

Av Julie Ulstein

Hvem: Abiel Tesfai (29)

Hva: Programleder for BroShow på NRK TV sammen med Aon Naqvi og Mikkel Niva.

Aktuell: Ble fredag nominert til Gullruten for beste humorprogram.


På BroShow snakkes det om temaer mange synes det er vanskelig å snakke om. Er det noen temaer du synes er vanskelig å snakke om?
– Jeg tror at jeg er såpass åpen at jeg kan snakke om det meste. Men det jeg synes var vanskeligst å snakke om var nok lykke, fordi det er mange som ikke skjønner konseptet å være lykkelig.

Synes du det er viktig å ta opp vanskelige temaer?
– Jeg tror det er veldig viktig, for det alltid noen som har tenkt det samme som deg og at man kan snakke om de problemene man har. Og det er viktig å ha noen å prate med uansett hva det handler om, om det er sorg, glede, frykt, skole så er det veldig viktig å ha noen å sparke ball med.

Når det gjelder «rasebegreper», hva synes du er greit og hva er ikke greit? Er det greit i det hele tatt?
– Jeg tenker at den som har på seg drakta må tenke på hvem de er og hvem de sier det til. For det handler ikke om hva avsender synes om begrepet, men hva mottaker føler for begrepet. Det finnes også tusen andre ord som kan beskrive et menneske eller en handling, man trenger ikke si «jævla homo» eller «neger» og sånne type ord. Vi trenger dem egentlig ikke i vokabularet vårt, men mange bruker dem likevel.

Hva har vært det beste med BroShow for deg, hva er din beste opplevelse?
– Det beste med sesong 1 BroShow var vel å skape en plattform som veldig mange har følt de manglet, der man kan snakke om ting på en annerledes måte som ikke er anstrengt, men likevel viktig.

Hvilken bok har betydd mest for deg?
– Jeg er ikke så flink til å lese bøker, for å være helt ærlig. Men jeg leser selvbiografier. Jeg er veldig sånn at jeg liker å høre på ting enn å lese på ting. Så jeg liker å høre på folk prate om ting. TED er jeg veldig glad i å høre på. Etter å ha slutta på skolen så har ikke bøker vært min sterkeste side, og jeg liker å være kreativ på andre måter. Favorittboken min er ukjent.

Hva gjør deg lykkelig?
– Det som gjør meg lykkelig er å se andre mennesker lykkelige, at andre har det bra.

Hvem var din barndomshelt?
– Michael Jackson og Will Smith og Denzel Washington.

Hva er du gjør når du skeier ut?
– Da spiser jeg Sørlandschips.

Hva er det du er villig til å gå i demonstrasjonstog for, eller imot?
– Like rettigheter for alle mennesker kunne jeg gått i demonstrasjonstog for, og gjerne i demonstrasjon for en BroShow The Movie.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?
– Åh, det er så vanskelig spørsmål, det er så mange. Jeg kunne godt sittet fast i en heis med Justin Timberlake eller Oprah Winfrey.

Artikkelforfatteren er ungdomsskolelev og har vært utplassert i Dagsavisen denne uka.

Mer fra Dagsavisen