Så du kanskje en hyggelig postit-lapp på speilet på doene i Hønefoss mandag? #postitgeriljaen er en kampanje for å gi folk bedre motivasjon i hverdagen.

Aksjonen var arrangert av Ringerike og Hole AUF, og for dem er psykisk helse en hjertesak.

– Vi valgte å ha kampanjen fordi det er mye fokus på kropp i media, og vi ønsket å vise folk at utseende er ikke alt som teller, sier leder i Ringerike og Hole AUF, Viktoria Saxegaard.

På lappene står det ting som «du er unik», «du er verdifull» og «du fortjener å være glad i deg selv». Kampanjen ble startet av forfatter Susanne Kaluza og skuespiller Ulrikke Falch, og har spredt seg fort i sosiale medier.

Mandag hadde Ringerike og Hole AUF aksjonsdag med morgenaksjon, vervinger på Hønefoss og Tyrifjord videregående skole og stand i byen i tillegg til å klistre post-it-lapper på de offentlige toalettene.

– Psykisk helse er viktig, og noe som bør snakkes mer om. Dårlig psykisk helse er også noe som bør aksepteres i dagens samfunn, fortsetter Saxegaard.

– Vi bør bli flinkere til å gi hverandre komplimenter, og støtte hverandre i gode og dårlige stunder.

Hun forteller også at Arbeiderpartiet ønsker helsesøstre på skolen hver dag, for at elevene enklere skal kunne få noen å prate med på skolen.