Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt, uke 48 og 49

Se vår nye serie med portrettintervjuer fra fagfeltet psykisk helsearbeid!

Siste nytt

NAPHA har snakket med ledere som jobber innen psykisk-helse-feltet. Her er Tove Elisabeth Johnsen.
- Brukerne sitter med nøkkelen - Brukerne er eiere av sine egne vansker og problemstillinger. Dette eierskapet er også grunnleggende viktig dersom en skal endre på noe for å få det bedre, sier Tove Elisabeth Johnsen, seniorrådgiver hos Fylkesmannen Aust- og Vest-Agder.
Berit Dahle ønsker at rus og psykisk helse blir prioritert som et satsningsområde de neste fem årene.
- Psykiske plager bør likestilles med fysiske – Vi må begynne å likestille psykisk helse med somatisk helse, sier Berit Dahle, enhetsleder for Enhet kompetansesenter rus og psykisk helse i Sarpsborg Kommune.
Fra forestillingen Maskefall
Lar maskene falle igjen Personer med erfaring fra psykisk helse- og rusproblemer, pårørende og ansatte i tjenestene står denne uken igjen sammen på teaterscenen i Kristiansand, med forestillingen Maskefall.
housing first bodø
Vil etablere Housing First læringsnettverk i nord Bodø kommune arrangerte i dag regional samling for å få i gang et læringsnettverk med fokus på Housing First-modellen.
Berit Dahle i Sarpsborgkommune mottar innovasjonspris.
Internasjonal innovasjonspris for psykisk helsearbeid - Prisen betyr en stor anerkjennelse av jobben vi har gjort. Det gir motivasjon for å jobbe videre og fortsette å utvikle modellen, sier Berit Dahle, enhetsleder ved Kompetansesenter rus og psykisk helse i Sarpsborg kommune.
Helsepersonelldagen
Helsepersonelldagen strømmes direkte Helsedirektoratets store konferanse om personell og kompetanse i helse- og omsorgstjenestene streames live fra kl. 10.00-15.00 8. desember.

Blogginnlegg, kronikker og nyttige praksiseksempler publisert de siste to ukene i kunnskapsbasen:

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Kjærlighet på pine - Stig Erlend Midtgård - blogg
Kjærlighet på pine Kjærlighetens veier er uransakelige - både veien inn og ut av den. Kjærlighetssorg, sjalusi, konflikter, sinne og hat er noen av grunnene til at kvinner og menn oppsøker psykisk helsehjelp og hjelp til å takle kjærlighetslivet.
12212190 hjerte
Sommerstua, et åpent treffsted ved Trondheim sentrum Bak Trøndelag teater, i Erling Skakkes gate 70, ligger et stort og vakkert hvitt trehus. De som jobber der inviterer til felleskap og vekst for mennesker med psykiske helseplager.
Alle foredragene - fOTO
Foredragene fra nasjonal nettverkssamling for psykologer i kommunene 2017 NAPHA arrangerte nasjonal nettverkssamling for psykologer i kommunene og deres ledere på Gardermoen 8. og 9. november. Her finner du presentasjoner fra samlingen.
5863500 desperat
En menneskerett å gå til grunne, uten selv å vite om det? Mange med psykisk sykdom lider unødvendig når hjelpen er fraværende eller ikke blir satt inn i tide. Det samme gjelder for pårørende og naboer.
fisking
Send sykefraværet til skogs! Omtrent halvparten av langtidssykefraværet i Norge skyldes sammensatte lidelser. Men dette gjenspeiles ikke i de behandlingstilbudene norsk helsevesen tilbyr.
sita grepp
Fylkesmannen: - Små kommuner kan få til masse innen psykisk helse- og rusarbeid! -Et godt råd til små kommuner som vil få til nye prosjekter innen psykisk helse og rus, er å samarbeide med naboen.