Hjem > Nyheter > Viktig endring for barn som pårørende

Viktig endring for barn som pårørende

Fra 1. januar trer en viktig endring i lov om pasient- og brukerrettigheter i kraft. Endringen vil forhåpentligvis forbedre kvaliteten på tjenestene til barn som pårørende.

Psykologspesialist Arnhild Lauveng ber oss om å ta ekstra godt vare på barn med særlige utfordringer nå når skole og barnehage er stengt for å hindre koronasmitte.
PS! Denne saken er over fem år gammel og informasjonen kan være utdatert.

Helsepersonell har hatt plikt til å ivareta barn som pårørende til foreldre. Men fra 1. januar får helsepersonell også plikt til å ivareta barn som er søsken til pasienter med alvorlig fysisk og psykisk sykdom, skade eller rusmiddelavhengighet. Helsepersonell får også plikt til å ivareta barn som etterlatte etter foreldre og søsken.

Om du vil vite mer om endringer på helseområdet fra 1. januar, 2018, se her: https://www.dagensmedisin.no/artikler/2017/12/27/dette-er-endringene-pa-helsefeltet-i-2018/



Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering, hat og falske profiler. Vennlig hilsen redaksjonen.
Abonnere
Send påminnelse når
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments