Malin Nesvoll:

- Jeg gikk fra vellykket til å sitte på psykiatrisk legevakt

Malin Nesvoll (28) så på tv sammen med kjæresten da hun mistet pusten og hjertet begynte å hamre. Det var hennes første møte med angsten.

MALIN NESVOLL: Malin Nesvoll (28) er opptatt av åpenhet rundt psykisk helse. FOTO: Splay
MALIN NESVOLL: Malin Nesvoll (28) er opptatt av åpenhet rundt psykisk helse. FOTO: Splay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Året er 2013. Malin Nesvoll, tidligere kjent som makeup-Malin, sitter i sofakroken og ser på tv sammen med kjæresten sin. Plutselig er det som om noe hardt og tungt treffer henne i brystet med full styrke. Pusten blir slått ut av henne. Hjertet begynner å hamre i en vill fart, så hardt og fort at det begynner å gjøre vondt i brystet.

Hun tenker «Herregud, hva skjer? Holder jeg på å dø? Får jeg hjerteinfarkt?».

I hodet er det helt kaos. Det er en million tanker, og de flyr så fort forbi at hun ikke rekker å henge med. Ordene synes ikke å gi mening når de kommer ut av munnen. Hele kroppen er ute av kontroll. Hun begynner å kaste opp, hun får diaré. Hendene hennes griper kjærestens, og hun gjentar «Jeg er redd!», samtidig som hun panisk spør «Forstår du hva jeg sier?!».

Et helt liv av hverdager fylt med sterk prestasjonsangst og å være besatt av å være en «flink pike» har ledet opp til dette øyeblikket, hennes første angstanfall, men hun klarer ikke se sammenhengen før i ettertid. Etter flere timer, en hel evighet, sovner hun av ren utmattelse.

- Dagen etter var alt snudd på hodet. Det var et helt annet liv. Da var jeg ikke meg lenger, sier hun til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.