Publisert: 26. april 2018.   Endret: 26. april 2018
Panelsamtale på Toppmøtet 2018 om barn som pårørende

PANELSAMTALE: -Mange i helsetjenestene kvier seg for å ta opp temaet. Hvordan kan vi bli bedre? 

-Kjør på for å hjelpe barn som er pårørende!

-Kjør på for å hjelpe barn som er pårørende!

Hvordan kan vi i vareta barn som er pårørende til foreldre med psykisk helse og/eller rusproblemer bedre? Dette blir debattert på Toppmøtet 2018. Se videostrøm fra Erfaringskompetanse.no

-Barn og unge som er pårørende vil gjerne snakke med noen uten at det blir en krisestemning av det. De ønsker at vi skal komme inn og hjelpe, men uten at det er som "stormtroopers" som kommer. 

Det sier Marius Sjømæling, generalsekretær i BAR, mener at vi allerede vet nok om barn som pårørende. Han ber psykisk helse- og rustjenestene om å kjøre på. Det er handling som skal til, men måten man kommuniserer og hjelper på er ikke likegyldig. 

Hvordan i vareta denne oppgaven på best mulig måte?

Panelsamtalen fra Toppmøtet 2018 i videostrøm

Disse deltar i panelet:

  • Miriam Neegaard (rådgiver i Landsforeningen mot stoffmisbruk (LMS) er sosialog og forfatter av «Stormen og stillheten»
  • Warsame Ali (forsker ved Nasjonalt kompetansesenter for migrasjons- og minoritetshelse (NAKMI) har mastergrad i psykologi. Han interesserer seg for forskning på barn som pårørende i innvandrerfamilien. 
  • Siri Gjesdahl (daglig leder BarnsBeste) er utdannet psykiatrisk sykepleier og har bred erfaring med blant annet oppfølging etter suicid, nettverk, pårørende og forskning. 
  • Ive Kristin Staune-Mittet (helsesøster ved Norges toppidrettsgymnas, Lillehammer) er med i Landsgruppen av helsesøstre (NSF). 
  • Marius Sjømæling (generalsekretær i BAR) har blant annet fullført Dannelsesprogrammet i regi av Sparabanksstiftelsen, tatt organisasjonspsykologi og ledelse ved BI, og har gjennom sin oppvekst og arbeid opparbeidet seg kompetanse på psykisk helsevern og sosialtjenester. 

Kommenter:

Mer om

barn.som.pårørende debattinnlegg nyheter videostrøm

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen