Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke, uke 19 2018

Kjære abonnent på NAPHA-nytt! Hvis du ikke har fått nyhetsbrevet vårt på en god stund, skyldes det en teknisk feil ved utsendelsene fra vår side. VI beklager! Nå er feilen fikset. Vi sender deg her et fyldig brev med saker fra april og mai. 

 

Siste nytt

ôstersund, utenfor konferanselokale, bygninger
-Ingen forbedring på 100 år Internasjonal konferanse vil lære hverandre om FIT og sammen gjøre alvor av å involvere brukerne i tjenesteutviklingen.
Anne Kristine Bergem, psykiater, Toppmøtet 2018
Må tørre å spørre foreldre om barna I sitt innlegg på Toppmøtet 2018 forteller psykiater Anne Kristine Bergem engasjert om hvordan arbeidet med barn som pårørende bør prioriteres. Se direktestrøm og opptak fra konferansen.
Jente ca. 8, litt trist, voksne i bakgrunnen, ufokus
Se opptak fra toppmøte 26. april om barn som pårørende Barn som er pårørende til voksne med psykisk helse- og rusproblemer er risikoutsatt. Hvordan følges de opp av helsetjenestene og skolen?
Marielle Andersen
Recoveryverksted endret psykisk helsetjenester Fire år med recoveryverksted i Asker har blant annet ført til tre ansatte erfaringskonsulenter, to tipshefter om møtet med NAV og den som skal hjelpe deg, samt økt dialog mellom brukere, fagfolk og pårørende.
25950818 samtale
Våg å ta den vanskelige samtalen Alle ansatte i Røyrvik kommune skal nå gjennom kursopplegget «Sees i morgen», i regi av NAV Arbeidslivssenter.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

løp 3299722
#psyktnormalt, et kurs i livsmestring for unge Undervisningsprogrammet, der mestring, trygghet og robusthet er noen stikkord, er utviklet i et samarbeid mellom Modum Bad og Modum kommune.
24830590 dame i vindu
Kommunalt pasient- og brukerregister (KPR) - en ny milepæl for brukernes helsetjenester På oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet har Helsedirektoratet utviklet Kommunalt pasient- og brukerregister (KPR).
https://www.napha.no/_somatisk_helse_tiltak/
Mange med alvorlige psykiske lidelser får ikke hjelp for livsstilssykdommer Framtidens helsetjenester til personer med alvorlig psykisk sykdom må inkludere tiltak for både somatisk og psykisk helse.
13132083 tre
Styrkebasert tilnærming i lokalt folkehelsearbeid Nylig lanserte Helsedirektoratet en ny rapport om hvordan styrker og ressurser hos innbyggere, samfunn og organisasjoner kan brukes i lokalt folkehelsearbeid.