Ensomhet:

- «Social snacking» kan være negativt for den psykiske helsen din

Ny forskning viser at vi blir mindre ensomme av å logge av sosiale medier.

ENSOMHET: Amerikanske forskere har funnet ut at ensomme studenter fikk det litt bedre da de begrenset bruken av sosiale medier. FOTO: NTB Scanpix
ENSOMHET: Amerikanske forskere har funnet ut at ensomme studenter fikk det litt bedre da de begrenset bruken av sosiale medier. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

De aller fleste av oss er innom Facebook, Instagram eller Snapchat flere ganger om dagen, til og med flere ganger i timen. Vi holder kontakten med venner, holder oss oppdatert om hva som skjer og oppdaterer andre om hva vi driver med.

Det er lett å tenke at sosiale medier gjør oss mindre ensomme og mer sosiale, men amerikanske forskere har funnet ut at vi blir mindre ensomme av å logge oss av sosiale medier, skriver forskning.no.

Forskerne fulgte 143 unge studenter, og så at de som begrenset bruken av sosiale medier til ti minutter daglig per app i tre uker, følte seg mindre ensomme og nedfor. De svarte også sjeldnere ja på påstanden om at ingen egentlig kjenner dem.

- Det er vitenskapelig bevis for at bruk av sosiale medier kan være negativt for psykisk helse. Noen resultater viser at mennesker kjenner seg mer ensomme, og opplever et fall i selvtilliten etter at de har benyttet sosiale medier som Facebook, Instagram eller Snapchat, sier Ingrid Blessom, som er psykolog og sexolog ved Institutt for klinisk sexologi og terapi.

Mange har sikkert logget inn på sosiale medier og opplevd at feeden oversvømmes av mennesker du kjenner, enten nære eller mer perifere, som gjør de «riktige tingene», kanskje til og med sammen med de «riktige» menneskene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.