Publisert: 21. desember 2018.   Endret: 18. august 2020

FOTO: Knut Røe/Strømsnes Røe

FOTO: Knut Røe/Str&osl...

Slik kan du delta i filmen om psykisk helsearbeid!

Slik kan du delta i filmen om psykisk helsearbeid!

Dette klippet med psykolog Mona Rekkedal-Svensson i Trondheim kommune, er et eksempel på hvordan det KAN gjøres. Ta kontakt, så gir vi veiledning til hvordan du og din tjeneste kan bli med på videodugnaden om psykisk helsearbeid i januar.

(Artikkelen er redigert for arkiv)

Vi vil se mangfold av steder, meninger og situasjoner. Klippet ovenfor er én måte å gjøre det på. Det er bare et par ting vi er nøye på, at alle svarer på de samme spørsmålene, og at svarene ikke er lenger enn 40 sekunder (se nedenfor). 

I desember 2018 inviterte NAPHA fagfolk i hele Norge til å sende inn selfie-videoer. I videoene sier de sin mening om utviklingen i psykisk helsearbeid de siste 10 årene. Videoene ble redigert til én film og vist under NAPHAs jubileumsfeiring i Trondheim 14. februar 2019. 

Se jubileumsfilmen på napha.no. 

Alle kan filme

For å være med på video-dugnaden trengte du ikke mer enn en mobiltelefon. Du holdt den selv, mens du filmet. Det er nettopp enkle selfie-videoer NAPHA ønsket seg.

- Har du noen til å holde telefonen for deg, er det helt i orden. Har du én eller flere kolleger som du ønsker å stille opp sammen med foran kamera, er det også helt i orden, sier Knut Røe. 

Ta kontakt

Fristen for innsending av videoer var mandag 21. januar 2019.

De som hadde lyst til å være med - eller hadde spørsmål - ble oppfordret til å ta kontakt med NAPHAs samarbeidspart Strømsnes Røe, som hadde ansvaret for videoproduksjonen. 

 

Veiledning, tips og råd

Strømsnes Røe satt klare til å sende  «kokeboka» med spørsmålene som skal besvares i videoen, tips om lys- og lydforhold, hvordan opptaket skulle sendes inn, hvordan videoene blir redigert og brukt osv. De ga også tilgang til en demovideo som illustrerte hvordan opptakene kunne se ut. 

Folkene i Strømsnes Røe var tilgjengelige som rådgivere på telefon for de som ønsket tips eller ville lufte ideen, forhøre seg om planlegging, gjennomføring og innsending.  

NAPHAs jubileumsfilm skal speile bredden i psykisk helsearbeid, fra nord til sør, øst til vest. På denne måten blir mange flere av dere i praksisfeltet ute i kommunene bragt inn i feiringen enn de som er fysisk til stede i Trondheim den dagen. 

Kommenter:

Mer om

video film napha psykisk.helsearbeid nyhetsarkiv

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen