Endret: 04. mars 2019
rana leder og erfaringskonsulent

AKTUELT:  -Erfaringskonsulenter kan tegnspråket. De skjønner så mye vi ikke skjønner, sier Siv Bårdsen (t.v.), leder i Rana kommune. -Jeg er bevisst på hvor mye jeg skal dele av meg selv i møte med brukerne, sier erfaringskonsulent Ane-Martha Tamnes Hansgård (t.h.) (FOTO: Anne Kristiansen Rønning/ NAPHA)

Lederen og erfaringskonsulenten

Lederen og erfaringskonsulenten

-Uten Siv og Bakeribygget hadde jeg ikke vært den jeg er i dag. –Uten Ane Martha og Tore hadde vi ikke hatt en så god psykisk helsetjeneste.

Det er mange gode ord å høre når Siv Bårdsen og Ane-Martha Tamnes Hansgård snakker om hverandre. Hansgård er erfaringskonsulent, og Bårdsen er prosjektleder for FIT i Rana, samt tidligere leder for Bakeribygget.

-Jeg er et produkt av Bakeribygget, forteller Hansgård.

-Første dagen på jobb der, møtte jeg Siv, som da var leder på stedet. Og jeg fant min plass. Det gjør at jeg kan stå stødig i livet mitt i dag.

 -Før det hadde jeg 15 års erfaring som pasient i spesialisthelsetjenesten. Jeg har vært veldig analysert og diagnostisert, uten å komme meg av flekken.

-Ba meg sende en e-post

-Jeg var verre da jeg dro derfra, enn da jeg kom inn. Da jeg kom på Bakeribygget, ble jeg sett med de ressursene jeg har. Jeg begynte å gi slipp på identiteten som den syke.

Hvordan fikk du jobben på Bakeribygget?

-Jeg var på et jobbkurs, der jeg tenkte gjennom hva slags jobb jeg ønsket. Følte at jeg hadde mye erfaring jeg kunne bruke. Kanskje erfaringskonsulent kunne være noe?

-Jeg spurte Siv om jeg kunne være litt hos dem og prøve. Hun ba meg sende noe til henne på mail, så fikk de se.

-Hun var som en veps. Sto sånn på

-Ane-Martha skrev en lang avhandling, som fikk meg til å stoppe opp. Det er takket være den mailen at vi begynte med erfaringskonsulenter. Teksten resulterte i at vi skrev søknad til fylkesmannen gjennom tilskuddsordningen kommunalt rusarbeid. Hun var som en veps. Sto sånn på, sier Bårdsen.

De hadde da allerede brukt erfaringskompetanse i kommunen, i mange år.

-Men vi hadde ikke brukt ordet erfaringskonsulent før. Ikke metodisk og terapeutisk, som Ane-Martha og Tore blir brukt nå.

E-posten Ane-Martha skrev resulterte i at hun fikk tre måneders arbeidstrening på Bakeribygget.

Fikk to erfaringskonsulenter på plass

Nå har Rana to prosjektstillinger som erfaringskonsulent. Tore Tølløfsen jobber i lavterskel helseteam. Han vil etter hvert også knyttes til Housing First-tiltaket i kommunen. Hansgård jobber som erfaringskonsulent i seksjon arbeid og aktivitet, samt at hun deltar i forprosjektet FACT team.

-Jeg gjorde research om hvordan erfaringskonsulenter kan jobbe, og fant masse nyttig på NAPHAs nettsider. Litt etter litt fant jeg min plass, og så hvordan jeg kunne være til nytte, forteller Hansgård.

-Hun kom lenger på den samtalen, enn vi gjorde på ett år

-Å ha disse to i staben er som å ha fått en nøkkel som åpner ei stengt dør, sier Bårdsen. -Ane-Martha stiller spørsmål ved etablerte sannheter hos fagfolk. Små uskyldige spørsmål. Du tenker, «Herre min hatt hva har vi holdt på med.»

Hun forteller om ei ung jente, som ingen hjelpere kom noen vei med.

-Ane-Martha satte seg ned med henne. Hun kom lenger på den lille samtalen, enn vi gjorde på ett år.

Bårdsen tror det handler om maktaspektet.

Virksomt fordi maktaspektet forsvinner

-Vi kommer ikke unna det. Vi behandlere har tradisjonelt hatt mer makt enn brukeren, og det legger føringer for det som skjer mellom hjelper og bruker.

-Med Ane-Martha og Tore forsvinner den veggen. Brukeren møter en som vet hvordan du har det.

-Er det vanskelig som en tradisjonell fagperson, å ta denne sannheten inn over seg?

-Du må åpne sinnet ditt når du jobber med utvikling. Og våge å tenke nytt. Når jeg ser hvilken innvirkning de har på brukere, har jeg ikke problemer med å se det.

-Også utfordrende å ansette erfaringskonsulenter

Bårdsen sier det er viktig å ta vare på erfaringskonsulentene.

-Vi som har gått den tradisjonelle veien inn i jobb har tatt til oss normer og regler gjennom den spesifikke utdanningen vår. De har ikke det, på samme måte. Det må vi huske på.

-De har også en historie bak seg, og man kan bli redd for hva de tåler. Jeg synes det er viktig å trygge dem med at dersom de blir syke, så skjer ingenting annet enn om andre i staben blir det.

Kommer inn i et satt system med masse ideer

-Jeg ser også hvor entusiastiske og iderike de er. Og det kan være en stor bøyg å jobbe i et system der kollegene er vel etablerte og har vært der i flere tiår. Da må vi ha i bakhodet at de kan bli skuffet, på grunn av at andre har andre holdninger med dem og at ting tar tid, sier Bårdsen.

-Og jeg tenker det er nødvendig da, at de har noen å snakke med, utenfor prosjektet de er i, om det de erfarer. Så det ikke blir et problem.

-For eksempel mener jeg at det er viktig at Ane-Martha har mulighet til å snakke med folk utenfor FACT-teamet, om det er noe hun føler på.

-Refleksjon er viktig

Hansgård har nå jobbet i kommunen i snart 1,5 år, i en 50 prosent prosjektstilling.

Hun mener det er viktig å være bevisst på hvor mye hun skal dele av seg selv i møte med brukerne.

-Du skal ha en profesjonell rolle, og må tenke nøye på om du forteller noe til brukeren av eget behov, eller for å hjelpe. Er det et eget behov, og ikke noe du gjør for å hjelpe, skal du ikke gjøre det.

-Refleksjon i arbeidet er forresten viktig, om man er erfaringskonsulent eller ikke.

Ser verden gjennom andre briller

Å ha erfaringskompetanse kan sammenlignes med å være tolk, sier Bårdsen.

-De kan tegnspråket. De skjønner så mye vi ikke skjønner, og vi ser hver dag hvor nyttig den er, miksen med erfaringskunnskap og fagkunnskap.

Hun slår fast at en ting er sikkert.

-Alle psykiske helsetjenester skulle hatt erfaringskonsulenter. De ser verden gjennom andre briller.

 Mer fra Rana kommune på napha.no:

 

 

 

 

 

Kommenter:

Mer om

erfaringskonsulent erfaringskompetanse organisering.av.tjenester housing.first praksiseksempel nordland

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen