Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 10 2019

Siste nytt

rana leder og erfaringskonsulent
Lederen og erfaringskonsulenten -Uten Siv og Bakeribygget hadde jeg ikke vært den jeg er i dag. –Uten Ane Martha og Tore hadde vi ikke hatt en så god psykisk helsetjeneste.
Marianne Borthen
-Å oppdage alvorlige psykiske lidelser tidlig krever god samhandling -Det er et stort potensial både samfunnsøkonomisk og i redusert lidelse for den enkelte, om man oppdager psykosesymptomer tidlig, mener ny faglig rådgiver i NAPHA, Marianne Borthen.
Gruppeterapi
Bedringsprosesser for mennesker med borderline personlighetsforstyrrelse Ny vitenskapelig artikkel om bedring for mennesker med borderline personlighetsforstyrrelse, og om stigma de kan møte i helsevesenet.
housing first rana
-Tok tid før vi våget å kalle prosjektet «Housing First» -Vi tenkte vi ikke klarte å gi brukerne særlig mange valgmuligheter på hvor de skulle bo, og nølte med å kalle oss «Housing First».
35773860 taste
Nytt tilbakemeldingsverktøy styrker behandling og bedrer relasjoner Et nytt tilbakemeldingsverktøy, som tar hensyn til både pasient og behandler, er etablert. Nylig ble det arrangert en fagdag, der det ble informert om verktøyet.
Kristin Mjåset Hjertø
-Fastlegene svært viktige for å sikre rett psykisk helsehjelp på rett sted -Når psykisk helsetjenesten i kommunen får møtt mange fastleger samlet, blir de som trenger hjelp henvist mye riktigere, mener nyansatt NAPHA-rådgiver, Kristin Mjåset Hjertø.