Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 18

Siste nytt

Recoveryskole deltakere
Første dag på recoveryskole 45 studenter er med på Bergen Recoveryskole, som åpnet 2. mai. Kosthold, fysisk aktivitet og verktøy for å få det bedre med seg selv, står på timeplanen.
16000103 hus
Ny forskningsrapport peker på behov for bredt spekter av botilbud i kommunene Erfaring og kunnskap, som er oppsummert i en ny rapport fra SINTEF, kan ha betydning for hvordan kommunene planlegger og bygger botilbud i framtiden.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

dan ove
Erfaringskonsulent mot ukjent mål Dan Ove Valrygg er ofte å se på motorsykkelen, med hunden Lotta i sidevogna, på vei til sine brukere i Bodø kommune. Nå vet han ikke hvor ferden går.
Tankefull flyktningjente i trapp
Runddans om flyktningers psykiske helse Det er et paradoks at mange flyktninger har store vansker etter krig, forfølgelse og traumatisk flukt, samtidig som få flyktninger mottar behandling innen psykisk helsevern. Hvorfor er det slik?
mathias estensen
-Brukerne våre lager fuglekasser som smykker Oslo Bo-oppfølger Mathias Estensen, som jobber i Bydel St. Hanshaugen, seksjon Bolig først, fikk en genial ide en morgen han syklet til jobben.
Deltakere ved Idrettsveien Bofellesskap
-Bruk ressursene våre Det sier beboere i et bofellesskap NAPHA har besøkt. Det ligger på Melhus i Trøndelag, og har nylig vært gjenstand for forskning.