Hele bygda sterkt preget:

BLOMST OG TENTE LYS: Venner av den forulykkede har lagt ned blomster og tent lys her ved Kistefossbrua. Foto: Knut Solnes
BLOMST OG TENTE LYS: Venner av den forulykkede har lagt ned blomster og tent lys her ved Kistefossbrua. Foto: Knut Solnes

Kriseteam aktivert etter druknings-ulykka

BARDU: Kommunens psykososiale kriseteam står klart for dem som behøver hjelp etter den tragiske drukningsulykka i Salangselva søndag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Mandag kveld samlet nesten 90 personer seg i menighetshuset på Setermoen. Der var ordfører Toralf Heimdal, det kommunale psykososiale teamet i Bardu, prest, hjelpemannskaper og politi til stede for å informere og snakke med dem som følte behov for det.

Bardu har et lavterskeltilbud innen psykisk helse, og ordfører Toralf Heimdal anbefaler de som trenger hjelp eller noen å snakke med etter ulykka om å ta kontakt.

– Det er selvfølgelig veldig tungt å møtes slik. Dette er ei ulykke som preger Bardu, men også langt utenfor våre grenser, sier ordfører Toralf Heimdal.

Han innledet mandagens møte i menighetshuset, der også politioverbetjent Katrine Grimnes fortalte det de vet om ulykka der 22 år gamle Kine Brattli Gundersen fra Bardu mistet livet. Politiet har fortsatt ikke avhørt den andre jenta som var sammen med den forulykkede. Det vil ventelig skje i nærmeste fremtid. Den andre jenta var den forulykkedes søster.

– Da håper vi å få mer detaljer omkring hendelsesforløp og hvor ting har skjedd, sier Grimnes.

22 år gamle Kine Brattli Gundersen døde etter ulykka i Salangselva søndag kveld.

Klare til å bidra

Drukningsulykka i Salangselva er etter det vi kjenner til den første som har skjedd i denne elva. Politioverbetjent Grimnes kjenner ikke til at det har skjedd tilsvarende ulykker med så tragisk utfall i elva.

– Det var nære på for en padler for noen år siden, men det gikk heldigvis bra, sier hun.

Ordfører Toralf Heimdal understreker at kommunens kriseteam står klare også i tiden som kommer om det er behov for det. Samtidig er kommuner rundt orientert om at det kan være behov for hjelp fra dem, siden den omkomne hadde nettverk også i andre kommuner enn Bardu.

I dette området ble den forulykkede funnet. Kistefossen til venstre i bildet har et fall på 12-13 meter. Midt i bildet gamle Kistefoss Mølle.

– I Bardu har vi et lavterskeltilbud innen psykisk helse som står parat, og de er klare til å bidra om noen trenger noen å snakke med eller hjelp i denne tunge tiden, sier Heimdal.

– En flott person

Han hadde selv den omkomne som elev på skolen da han var lærer på Bardu ungdomsskole. Heimdal beskriver ungjenta som en flott person med stort pågangsmot, mye fart, ivrig, frisk og tøff.

I dette området like ovenfor fossen berget den andre jenta seg i land og fikk varslet om ulykka.

– Slike ulykker som dette gjør fryktelig vondt for oss alle. Nå må samfunnet bare stille opp for dem som trenger det, sier Toralf Heimdal.

Drukningsulykka i Bardu søndag kveld føyer seg inn i flere ulykker som har rammet unge mennesker i Bardu de senere årene. Det preger selvsagt hele samfunnet.

– Når det skjer på denne måten, blir man ekstra preget. Det vil påvirke samfunnet vårt lenge, sier ordfører Toralf Heimdal.

Powered by Labrador CMS