Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 4, 2021

Siste nytt

XX i samtale med Lars Mehlum. Bilde hentet fra NSSFs demonstrasjonsfilm om hvordan lage en sikkerhetsplan
Sikkerhetsplan - en metode som har selvmordsforebyggende effekt I følge nyere studier har en sikkerhetsplan selvmordsforebyggende effekt. Den anbefales fremfor generelle kriseplaner og ikke-selvmordkontrakter. Sikkerhetsplanen utarbeides i samarbeid mellom behandler og pasient. Her forklarer Lars Mehlum, leder av NSSF, hvordan!
Kristoffer Johansen og Marte Hykkerud Klevstad
– Digitale møter er greit, men ansikt til ansikt er best I Vestvågøy startet Rask psykisk helsehjelp (RPH) opp midt i koronapandemien. - Digitale møter har gått greit, men ansikt til ansikt er best, sier Kristoffer Johansen, avdelingsleder rus og psykiatri.
Oda Høilund, EUCOMS 27. januar, 2020
Brukermedvirkning i Oslo-bydel presentert for internasjonalt psykisk helsenettverk -Vi ønsket samskaping med innbyggerne, som kunne få innflytelse på utformingen og innhold i tjenestene, fortalte Oda Høilund til interesserte fra hele verden.
conversation 3
Savner samtalene om medikamenter eller ikke i behandling En brukerundersøkelse knyttet til psykosebehandling og medikamentfrie tilbud i Bergen, viser at samtaler om tvang og medisinering er etterlengtet fra brukernes side.