Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 32, 2021

Siste nytt

Ung dame i dialog med psykolog, innendørs, sittende
Fortsatt behov for rekruttering av psykologer i kommunene Satsingen har virket, men 1 av 5 kommuner mangler fortsatt psykologkompetanse. Det er også forskjeller på by og land, viser en  oppsummering fra Statistisk Sentralbyrå.  
Surfing på Unstad
I FACT lærer en å temme bølgene På den kjente surfestranda Unstad i Lofoten møter jeg en ung mann som er på surfetrening med profesjonell surfetrener. Utfordringer i livet, blant annet med rus, gjør at han får hjelp i FACT Lofoten, hvor surfing og en god opplevelse sees på som god behandling.
COLOURBOX50151501
Refleksjonsoppgaver som kan styrke det boligsosiale arbeidet Disse oppgavene kan brukes på fagdager eller i team-møter. Formålet er å inspirere fagfolk til å se på styrker, verdier og utfordringer i egen tjeneste. Reflektere med kollegaer for å bli bedre.
Illustrasjonsfoto: fortvilet pasient hos legen
Mange får ikke helsehjelp de har behov for Cirka en fjerdedel av mennesker med psykiske plager tar ikke kontakt med leger, tannleger og psykologer ved behov, ifølge en ny rapport fra SSB.
Utslitt
Tips for å ta vare på de ansatte Sosialt arbeid, og oppsøkende arbeid, er både givende og krevende psykisk og emosjonelt. Det er noen grep man kan ta for å holde arbeidsgleden og motivasjonen oppe.
Mann med kopp, smiler, venner i bakgrunnen, utendørs, grønt
Recovery, for meg, handler om å leve et liv – Det er jeg som vet hva jeg trenger. Lytt derfor nøye til meg før vi sammen finner veien videre, skriver Tommy Sjåfjell.